Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВЛАСНИКІВ СОБАК!!!

ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВЛАСНИКІВ СОБАК!!!


Дуже часто, на вулицях нашого села, можна зустріти собак різних порід та розмірів із ошийниками, які або втекли від господарів, або господарі відпустили їх на самостійний вигул.

До сільради часто звертаються мешканці та працівники організацій, зі скаргами про те, що собаки, які живуть на території домоволодінь мають вільний доступ з домоволодіння на вулицю. Це становить небезпеку для всіх людей, які проходять повз домоволодіння та велосипедистів.


Собак у населених пунктах – можна тримати у вільному вигулі на ізольованій, добре обгородженій території (в ізольованому приміщенні), на прив'язі або без неї. Якщо з території є доступ на вулицю, тварин потрібно тримати в вольєрі або на привязі.

ЩО ТАКЕ САМОВИГУЛ?

Це такий спосіб утримання тварини, при якому собака регулярно проводить час на вулиці без нагляду господаря. Тварина при цьому домашня, але бездоглядна.

Господарі, які допускають самостійний вигул, пояснюють свою позицію тим, що нібито прагнуть зробити краще тварині: забезпечити йому повноцінне здорове життя, відчуття свободи. Але це тільки виправдання. Господар тварини намагається полегшити своє власне життя. Переслідуючи уявні благі наміри про збільшення часу вигулу, залишаючи тварину сам на сам, господарі найчастіше прирікають його на вірну загибель.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ваші тварини можуть стати причиною конфліктів і невдоволення людей. Шум, «собачі весілля», неприбрані екскременти на узбіччях доріг, доріжках, тротуарах – причини сварок із сусідами та перехожими. Не кажучи вже про те, якщо ваша собака заподіє шкоду людині (вкусить, зіпсує майно) – відповідальність за її дії будете нести господар.

Якщо ваш вихованець рветься на вулицю на «собачі весілля – стерилізуйте його або посильте нагляд за твариною.

 

Враховуючи вищевикладене, Гірська сільська рада просить всіх громадян дотримуватись «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах», Правил благоустрою території села Гора Бориспільського району Київської області від 05.12.2018 року №1212-65-VІІ та у жодному разі не випускати собак самостійно гуляти по населеному пункту та не допускати доступ тварин з домоволодіння на вулицю!!!

За порушення відповідних правил, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн).

 

Зробимо наше село безпечним та комфортним для проживання разом!

Залишити коментар