Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Із квітня уряд запровадить додаткову виплату багатодітним сім’ям

13 березня 2019 року відбулось засідання Кабінету міністрів України, на якому було ухвалено рішення запровадити з квітня виплату додаткової допомоги багатодітним сім’ям. Таким чином із квітня місяця поточного року багатодітні родини щомісяця будуть отримувати 1700 грн від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-річного віку. Дана допомога призначатиметься і виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання родини.


– Українців має бути більше. Для цього ми створюємо як нові стандарти життя, так і механізми соціальної підтримки, – прокоментував дане рішення Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман


Зазначалось, що це черговий крок Уряду, спрямований на підтримку родин з дітьми та збільшення народжуваності в країні. Зокрема, з вересня минулого року всі новонароджені отримують «пакунок малюка», цього року в родин є можливість отримувати від держави доплату за послуги няні, будуються нові дитячі садочки, а також впроваджується програма підтримки дітей-сиріт.


Урядова ініціатива «Пакунок малюка»

Кожний новонароджений отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, це одяг, підгузки, пелюшки, гігієнічні засоби тощо – вартістю до 5 000 грн. Дитина з перших днів життя отримує усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків.


Урядова ініціатива «Муніципальна няня»

Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я має можливість безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні. Батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачується управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядається щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.


За інформацією Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету міністрів України

Залишити коментар