Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Самовільне встановлення засобів примусового зменшення швидкості в населеному пункті неприпустиме!

28 березня поточного року в селі Гора Бориспільського району представниками Гірської сільської ради було виявлено, що по вулиці Київській встановлені засоби примусового зменшення швидкості в кількості шести штук (див.світлини).


Проблема недотримання водіями правил дорожнього руху і перевищення швидкості дійсно має місце в нашому селі, але самовільне встановлення засобів примусового зменшення швидкості в населеному пункті заборонено.


Незаконне встановлення таких засобів може призвести до негативних наслідків, таких як пошкодження транспортних засобів та травмування водія чи пасажирів, адже в темний час доби пагорб неможливо побачити завчасно, що дозволило б знизити швидкість до рівня безпечного для подолання його без застосування екстреного гальмування, оскільки самі пагорби не помічені світловідбиваючою фарбою, а також відсутні знаки «Пагорб» або знак обмеження швидкості. Також дані засоби примусового зменшення швидкості можуть мати негативні наслідки як для пішоходів так і для велосипедистів.


Засіб примусового зниження швидкості руху повинен відповідати певним вимогам, його висоту та супроводжувальні дорожні знаки регламентують нормативні акти.


Тож якщо на дорозі встановлено несанкціоновані перешкоди, буде прийняте рішення про їх демонтаж.


За порушення відповідних правил благоустрою, окрім демонтування несанкціонованих перешкод, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн) та на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).


Гірська сільська рада





 
Залишити коментар