Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Звіт щодо виконання ПРОГРАМИ боротьби з карантинними рослинами на території Гірської сільської ради на 2018-2020 роки в період з 01.05.19 по 11.09.19

Звіт щодо виконання П Р О Г Р А М И боротьби з карантинними рослинами на території Гірської сільської ради на 2018-2020 роки в період з 01.05.19 по 11.09.19


1.    Проводиться інформаційна кампанія по боротьбі з амброзією:
- проведена лекція для учнів ЗОШ та мешканців села про небезпечний карантинний бур’ян амброзію та розповсюджено інформативні плакати на всіх дошках оголошень в селі Гора надані УПРАВЛІННЯМ ФІТОСАНІТАРНОЇ БЕЗПЕКИ Київської області про карантинний бур’ян амброзію та його небезпечність;
- постійно проводиться роз’яснювальна робота з населенням щодо небезпеки, яку становить карантинний бур’ян -  амброзія полинолиста.

2. Населенню та підприємствам надавались повідомлення та приписи про порушення законодавства у сфері благоустрою населеного пункту та усунення порушень шляхом скошування бур’янів, особливо небезпечного карантинного бур’яну – амброзії.

3. Складено протоколи про порушення Правил благоустрою території села спільно з дільничними інспекторами – захаращення територій біля домоволодінь.

4. Згідно отриманих повідомлень та приписів, мешканцями нашого села було скошено бур’яни, в тому числі й амброзію біля домоволодінь (від паркану до проїжджої частини дороги).

5. Згідно отриманих повідомлень та приписів, підприємствами, які ведуть свою підприємницьку діяльність на території нашого села було скошено бур’яни, в тому числі й амброзію на територіях прилеглих до підприємства.

6. КП «Горянин» з початку весняного періоду до 11.09.2019 року було проведено 5 покосів 7,1 га територій, які знаходяться у комунальній власності.

7. Надіслано листи в такі організації: ПП «Найс Плюс», ПП «Гора Сервіс Плюс», ПП  «ВКП Маран» Бортницьке міжрайонне управління водного господарства ім. М.А. Гаркуші, Службу автомобільних доріг в Київській області про вжиття негайних заходів - приведення в належний санітарний та естетичний стан земельних ділянок та територій,  які перебувають: на умовах договору оренди, права власності та перебувають на балансі, а саме провести скошування бур'янів, в тому числі амброзії полинолистої.

8. В зв’язку з тим, що ПП «Найс Плюс» та ПП «Гора Сервіс Плюс» не привели в належний санітарний та естетичний стан земельніділянки, які перебувають в користуванні на умовах договору оренди, Гірською сільською радою 05.09.19 було направлено листа до місцевої Бориспільської прокуратури, про те, щобвжити заходи в межах наданих повноважень та притягнути винних осіб до відповідальності.
  • Комунальним підприємством планується найближчим часом обробка аброзії на 1 га територій, які знаходяться у комунальній власності «Агростоп» (алегро стоп амброзія) – природнім засобом для боротьби з амброзією та іншими шкідливими рослинами у місцях близьких до людей, (створений на основі природного мінералу, бішофіт, не містить гербіцидів і для людини безпечний, токсичних сполук у повітряному середовищі і стічних водах не утворює. 
  • Також комунальним підприємством планується підсів травосумішей на землях комунальної власності згідно ПРОГРАМИ боротьби з карантинними рослинами на території Гірської сільської ради на 2018-2020 роки з метою пригнічення амброзії в жовтні поточного року. 

Наші односельчани  на офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували петицію№22/072302-еп від 05 вересня 2019 року: «Боротьба з амброзією». Всі кому небайдуже питання щодо знищення амброзії на загальнодержавному рівні можуть приєднатися до підпису петиції!

Посилання:

https://petition.president.gov.ua/petition/72302?fbclid=IwAR19HhYYBL7_X7l92DZcBKRozYvZCnLJo_I9EzN50O3QvJZIQ2E3bPS6KDw


Не можна стояти осторонь!

Зупинимо та знищимо амброзію разом!

 
Залишити коментар