Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Щодо збоїв в електропостачанні с. Гора

7 грудня 2019 року після 16 години сталося  аварійне відключення електропостачання в селі Гора. О 22:23 Гору було  підключено  до резервної лінії, напруга в якій значно нижча від норми.

8 грудня 69 лінію було відремонтовано та підключено Гору до загальної електромережі.

Наразі питання відключення електроенергії в нашому селі стоїть надзвичайно гостро! Трансформаторні підстанції ( ТП ) потребують капітальних ремонтів, в деяких випадках - заміни. Лінії зношені, кількість абонентів постійно зростає, відповідно споживання - збільшується! Вже найближчим часом сільський голова Роман Дмитрів ініціює нараду за участю представників районної ради, адміністрації та  керівництва Бориспільського РП щодо вирішення даного питання, а саме: обслуговування існуючих ТП; будівництва нової лінії електропередачі; заміни дерев’яних опор та поліпшення співпраці між всіма підрозділами.

Окрім проблеми зношення лінії електропередачі, нагальним  є питання,  пов’язане  з діючими приватними ТП, за якими мають бути закріплені відповідальні особи, що повинні обслуговувати їх, так як ПрАТ «Київобленерго» не обслуговує такі ТП, бо не має права цього робити.  При виявлені приватної ТП без відповідного персоналу  підстанцію повинні відключити.

Для вирішення даної ситуації власник ТП має винайняти людину для обслуговування ТП або ж передати  підстанцію до ПрАТ «Київобленерго». Також є  варіант , коли абонент може звернутись до ПрАТ «Київобленерго» щодо нового підключення, але при цьому йому доведеться ще раз сплатити за  підключення.

Щодо ТП, які знаходяться на балансі сільської ради. Зараз  проводиться інвентаризація цих ТП, після її закінчення буде винесено питання на розгляд ради щодо передачі їх на баланс ПрАТ «Київобленерго». А доки ці ТП знаходяться на балансі ради,  сільський голова буде звертатись до депутатів з проханням передбачити кошти в бюджеті на поточні, капітальні та аварійні  ремонти даних ТП.

Шановні горяни! Ситуація, що склалася  в нашому селі з  електропостачанням -  це глобальна проблема, але важелів впливу на ПрАТ «Київобленерго» сільська рада не має! Сподіваємось, що  ПрАТ «Київобленерго» буде виконувати свої обов’язки перед абонентами та вкладати кошти в розвиток електромереж. Зі  свого боку сільський голова пообіцяв  зробити все можливе, щоб наше село включили у 2020 році до проектів реконструкції ТП та мережі.

Залишити коментар
Я взагалі не розумію як ТП може буди приватним. Виходить кошти ми сплачуємо за електроенергію в Киіобленерго, а якщо послуга нада не якісно, а саме напруга замість 220 w в мережі 170 то Київобленерго нічого вдіяти не може. А що робити нам споживачам? Де шукати власника ТП і яким чином впливати на вирішення питання, якщо для нього абонент ніхто, так як фінансових відносин ніяких немає??? 
Добрый день. Написано, что Гора после ремонта 69 линии снова была подключена к общей электросети. Странно это, ведь до сих пор напряжение по фазам низкое. Значит ли это, что село продолжает находиться на подключении к резервной линии?