Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

День села 2018

Наше село веде свій лік здавна. Спочатку горяни жили хуторами, а потім нас звели в одне село. Це сталось тоді, коли людей із нижніх хуторів переселили в верхні. Достеменно невідомо, коли саме це сталось – ні рік, ні місяць, ні день. Тому дата створення села Гора символічна, бо більше прив’язана до звільнення нашого села з-під окупації німецько-фашистських загарбників. Сталось це наприкінці вересня 1943 року. До слова, більшість сіл Бориспільського району теж відзначають день села в вересні.


Матч пам’яті (фото)

Цього року День села Гора відзначали 22 вересня. Святкові заходи розпочали з футбольних зустрічей на сільському стадіоні. Найвизначнішим, звісно, був матч пам’яті, який ветерани футболу присвятили своїм товаришам зі збірної команди радгоспу «Бортничі», які передчасно пішли з життя.

Згадували: Пістовнікова Юрія, Омельченка Ігоря, Гребенка Олега, Бугіля Володимира, Горбача Сашу, Гончара Валеру, Білима Михайла, Громика Андрія, Берсеньова Миколу, Моісеєнка Сергія.

Допоки футболісти боролись на стадіоні за м’яча та рвались до воріт, щоб забивати черговий гол, підійшов час для проведення ще двох заходів на центральній площі.


Турнір із Бейблейду (фото)

Перед тим як розповідати про турнір, пояснимо що таке бейблейд. Це така гра, в яку зараз активно грають між собою діти. Щоб у неї грати, для цього потрібно два гравці. Кожен одночасно запускає свій бей (дзиґу) за допомогою спеціального запускача. Чий бей найдовше крутитиметься та залишатиметься на арені, той і виграв. Саме в цій грі і змагались діти.

Усього на турнір із Бейблейду зареєструвалось більше 100 гравців, у тому числі й дівчата. Учасників поділили на три вікові категорії, серед яких судді визначали переможців. У результаті в молодшій віковій категорії переможцем став Тимофій Філатов; в середній – Тимур Лебедюк, в старшій – Микита Козаченко. Фіналістам у подарунок дістались дипломи, чашки з написами «Я люблю с.Гора» та навушники. Інші учасники отримали дипломи та чашки.

До слова, такий турнір проводиться в Бориспільському районі вперше.


Міні міс Горянка (фото)

Ще одним відкриттям на день села став конкурс краси серед маленьких красунь нашого села «Міні міс Горянка – 2018», який підготували, організували та провели представниці громадської організації «Ми горяни». Позмагатись у ньому виявили бажання аж восьмеро горянок. Зі сцени вони розповідали про себе, демонстрували як уміють дефілювати, відповідали на запитання. А почесне журі з представників освіти все оцінювали.

У підсумку титул «Міні міс Романтичність» дісталось Еммі Лексановій; Кроленко Марії присудили «Міні міс Фантазія»; «Міні міс Артизтизм» у Вероніки Ковалевської; Анастасія Яцюта стала «Міні міс Супер Модниця»; Марія Ціснецька – «Міні міс Ніжність»; «Міні міс Яскравість» – Олександра Федорчук; Аліна Мельничеко – «Міні міс Чарівність»; Аріна Бойцова – «Міні міс Грація».

Після того всі учасниці пішли з батьками фотографуватись біля тематичної фотозони. До слова, фотозон біло кілька, тому кожен робив знімки там, де хотів.


Офіційна частина (фото)

О третій годині дня почались офіційні заходи. На сцені ведучі: Альона Роговська та голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів. По черзі вони звертаються до присутніх, розповідаючи про історію села та вітаючи всіх зі святом – Днем народження нашого мальовничого села Гора. Потому зазвучав гімн села (авторів: Оксани Чайки, В’ячеслава Биковця та Олександра Савіна). Крім того, звучали пісні у виконанні Альони Роговської, виступали учні Гірської школи, до людей звертались завідувач дитячого садочку «Берізка» Ніна Коваль, директор Гірської школи Андрій Гутовський, запрошені гості. Потому перейшли до вручення відзнак, подяк та подарунків.

У номінації «ПІДПРИЄМСТВА: Відданість справі» подякували колективам: Гірської школи, ДНЗ «Берізка», Гірської медамбулаторії, поштового відділення зв'язку, ДП «Бориспільський лісгосп», КП «Горянин», Фітнес клубу «Grand Sport», Ресторану «Grand Steak», Резиденції «Горний ручей».

У номінації «Підприємці» висловили подяку: Валентину Олександровичу Лисенку, Миколі Вікторовичу Шевченку, Рудольфу Черкезовичу Арзуманяну.

В номінації «Спортивна гордість села» – Андрію Петровичу Риженкову, Олександру Констянтиновичу Михайленку, Вадиму Володимировичу Ярмаку, Олександру Олександровичу Дідку, Олегу Васильовичу Залізному, Олександру Миколайовичу Давидку, Володимиру Яковичу Жуку, Ользі Іванівні Бугіль.

У номінації «Культурний розвиток» – Наталії Олександрівні Шевченко, Ірині Олександрівні Губарєвій, Тетяні Михайлівні Шиян, Оксані Миколаївні Кияшко, Яну Івановичу Скринському, Катерині Володимирівні Поляруш, Андрію Миколайовичу Гутовському, Ніні Миколаївні Коваль, протоієрею Сергію, Вікторії Василівні Потоцькій, Меланії Янівні Скринській, Світлані Олександрівні Давидок, Альоні Геннадіївні Роговській.

У номінації «Золоті весілля» відзначили подружжя, які багато 50, 55, 60 років тому зареєстрували шлюб, – Кириченки Віктор Андрійович та Надія Пилипівна (50 років), Лакізи Микола Тимофійович та Марія Олексіївна (50 років), Бутенки Василь Якович та Антоніна Олексіївна (55 років), Горілі Микола Павлович та Євдокія Макарівна (55 років), Гузі Володимир Олександрович та Надія Йосипівна (55 років), Микитки Павло Федорович та Галина Мусіївна (55 років), Кирієнки Петро Денисович та Галина Степанівна (55 років), Лагуніни Микола Минайович та Катерина Іванівна (55 років), Левченки Віктор Дмитрович та Катерина Іванівна (55 років), Савіни Володимир Дмитрович та Тетяна Василівна (60 років), Биковці Олексій Борисович та Ольга Іванівна (60 років), Гулі Дмитро Петрович та Галина Семенівна (60 років).

У номінації «Мої роки – моє багатство» – Ходаницького Павла Ксенофонтовича та Шостіка Петра Кузьмовича, які є найстаршими довгожителями села Гора.

У номінації «Новонароджений» – Матвія Олександровича Мельника, наймолодшого жителя Гори, та його батьків – Наталію Валеріївну та Олександра Петровича.

У номінації «Тато, мама, я – велика, дружня сім’я» – багатодітні сім’ї Явонів Олексія Григоровича з Яною Юріївною та Мазурків Володимира Андрійовича з Оксаною Іванівною, в яких в любові та повазі зростає аж по 5 діток.

У номінації «Молоде подружжя» привітали Іванових Іллю Олександровича та Ольгу Вікторівну, які побрались 21 вересня 2018 року.


Концертна частина (фото)

Концертно-розважальну програму на день села дарували горянам і колективно, і сольно. Так, співали народні пісні під акомпанемент баяністки Аліна Ткачук: Броніслава Коровкіна, Ольга Мурашко, Галина Лимар, Ольга Кузнєцова, Галина Давидок – співочий колектив жительок нашого села. Гуморески прочитала Катерина Ковалевська. Грою на гітарі потішила Юлія Бондарчук із міста Бориспіль. На скрипці зіграв гість із Києва – Богдан Бурбига. Виступали вихованці клубу спортивного бального танцю «Діамант-Еліт», під керівництвом фіналістів та призерів Всеукраїнських чемпіонатів із бальних танців – Ірини Терновенко та Владислава Кравця. Музичне вітання подарував чоловічий ансамбль народних інструментів «Вихиляси». Піснею привітала односельців Марія Шершень. Прозвучало пісенне вітання і від Альони Роговської. Ще був виступ дівочого співочого ансамблю «Соломія» та українського вокально-інструментального фольк-ансамблю «BanduraBand» із міста Києва, під керівництвом Романа Шушвара. І, звісно ж, незабутнє феєричне світлове шоу. Хто був присутній, зрозуміє про що мова.

Також на день села провели розіграш лотереї. Кожен міг придбати лотерейний квиток та випробувати свою удачу – виграти цінний приз і не один. Зокрема, розігрували мікрохвильові печі, морозильну камеру, пральну машину. І переможці знайшлись. Варто сказати, що вартість квитка складала 50 гривень. І, як зазначалось, всі зібрані кошти за квитки, будуть спрямовані на благодійність. Таким чином вдалося зібрати 19 650 гривень. Як їх використають, про це буде поінформовано пізніше.


Пост вдячності

Після завершення святкування Дня села Гора сільський голова подякував на сайті сільської ради організаторам свята та всім, хто долучився до проведення та святкувань.

Шановна громада!

22 вересня в нашому селі пройшло святкування Дня села. Заходи пройшли надзвичайно гарно і цікаво. Я дивився на горян і бачив, що всім усе сподобалось. Досягти цього вдалось, перш за все, учасникам та організаторам. Тому, користуючись нагодою, хочу подякувати всім, хто взяв активну участь у підготовці свята, прийшов відзначити день села, долучився до всіх заходів, які ми провели для жителів нашого села.

Найбільше доклали зусиль для проведення свята – за це їм велика подяка від мене та від горян – працівники КП «Горянин», працівники МПО с. Гора, наша ведуча Альона Роговська, організатор Світлана Давидок, представники ГО «Ми горяни», судді на турнірі з БейБлейду, конкурсі «Міс міні горянка», ветерани збірної футбольної команди радгоспу «Бортничі». Називати можна ще і ще! Велика всім подяка за чудовий вечір, по-домашньому святкову атмосферу.


Як пройшов день села Гора в нашому відео:

 

До зустрічі наступного року – на святкуванні Дня села 2019-ть.

Залишити коментар