Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

У селі встановили п’ять баків для пластику

Сьогодні 30 травня в селі Гора були встановлені сортувальні баки для збору пластику. Поки що вони стоятимуть лише по вулиці Науки (між будинками), по вул. Центральна (ЖК «Кантрі Хаус»), по вул. Грушевського (навпроти магазину), по вул. Толстого (Сажалка), по вул. Бориспільська (перехід до зупинки). Крім того в дитячому садочку та в школі стоятимуть контейнери для скла, пластику, паперу, елементів живлення (батарейок).


Нагадаємо, баки встановлені безкоштовно компанією «Clear taun», відповідно до дозволу Гірської сільської ради, за активної роботи в цьому питанні депутатів Олени Ничик та Сергія Верозуб. Місць збору вторсировини п’ять. Із часом їхню кількість планується збільшити. Так само мають розширити види збору сировини. Крім баків для пластику встановлять баки для скла та паперу.


Після того, як встановлені баки, жителям та гостям села Гора залишається найголовніше – навчитись сортувати сміття та залишати відсортоване в спеціально передбачених для цього місцях.


У разі, якщо бак заповнений, можна зателефонувати за вказаним на ньому номером телефону (099) 036-82-18 та повідомити про це. Представники компанії приїдуть раніше і все заберуть.


Нагадаємо, з 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Про це йдеться у статті 32 Закону України "Про відходи".


Відповідно до вимог Закону, в селі Гора також запроваджується сортування. Планується до кінця 2018 року повністю охопити село та встановити де є необхідність баки для вторсировини, включаючи подворове сортування.

Залишити коментар