Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

ВАЖЛИВЕ ПРО ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ!

Відповідно до нового Порядку надання житлових субсидій населенню, що діє з 01.05.2018 року змінено підхід до призначення житлових субсидій, а саме: субсидія не призначається, якщо у громадян працездатного віку взагалі відсутні доходи; або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, та/або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.


Для розрахунку субсидії заробітна плата враховується після сплати податку на доходи фізичних осіб.


Громадяни в яких розмір середньомісячного доходу для призначення субсидії нижче розміру мінімальної заробітної плати, позбавляються права на житлову субсидію на загальних підставах.


Отримати субсидію ці громадяни можуть за рішенням комісії.


Звертаємо увагу громадян, у яких члени сім'ї (чоловік, дружина) зареєстровані за іншою адресою

У зв'язку з тим, що з травня 2018 року до розрахунку субсидії в обов'язковому порядку враховуються доходи членів сім'ї (чоловіка, дружини), незалежно від реєстрації, вам необхідно подати до управління інформацію про незареєстрованих членів сім'ї для уникнення переплати бюджетних коштів.


Відповідно до законодавства надання субсидії припиняється в разі виявлення недостовірної інформації, а надміру виплачені кошти підлягають поверненню на вимогу управління або в судовому порядку.


Субсидія призначається окремо на неопалювальний сезон – із 1 травня по 30 вересня та на опалювальний сезон – із 1 жовтня по 30 квітня.


Для домогосподарств, що використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.


В зв'язку з цим, громадянам, яким субсидію було призначено за рішенням комісії, а саме у випадках, коли зареєстровані особи фактично не проживають за адресою реєстрації, орендарям житлового приміщення, в жовтні цього року необхідно подати до управління заяву для призначення субсидії на опалювальний період.


Громадяни, яким призначено субсидію, зобов’язані протягом місяця поінформувати управління соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств – виробників/виконавців житлово-комунальних послуг, закінчення строку реєстрації місця перебування, купівлю товарів або оплату послуг на суму понад 50 тис грн., шляхом подання відповідних документів.

Управління соціального захисту населення Бориспільської РДА

Залишити коментар