Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Через суперечки на сесії голова зробив перерву в засіданні

22 листопада відбулось чергове засідання 65 сесії депутатів Гірської сільської ради сьомого скликання. На сесії були присутні 16 народних обранців. На порядку денному розгляд важливих питань спрямованих на розвиток села, допомогу людям та вирішення їхніх питань. Почали з затвердження порядку денного.


Так, включили: заключення прямої угоди на капітальний ремонт КНС по вулиці Науки; затвердження зразка печатки держреєстратора; надання дозволу на розробку землеустрою щодо відведення земельної ділянки у комунальну власність для будівництва та обслуговування Гірської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини; депутатський запит про передачу земельної ділянки, на якій знаходяться поля фільтрації; продовження строку діяльності тимчасової комісії, завданням якої є відбір кваліфікованого спеціаліста у сфері земельного законодавства.


Серед додаткових невключених питань: реконструкція Меморіалу пам’яті загиблих односельців у ІІ світовій війні; заключення прямої угоди на закупівлю обладнання на дитячі майданчики по Зоряній, Центральній, Л.Українки, Толстого; прийняття в комунальну власність об’єктів житлового та нежитлового майна, яке передає сільській раді Фонд держмайна.


Крім того, депутат О. Карасевич, запропонував розглянути проект рішення, який би мав встановити терміни проведення звітів депутатів Гірської сільської ради перед виборцями, в «Різному». Тобто, замість того, щоб проголосувати за нього, депутати дане питання мали лише обговорили.


Перше питання чергової сесії – укладання договору оренди нежитлових приміщень із ДП «Центральна лабораторія якості води та грунтів». Якщо казати простою мовою, це рішення було спрямоване на те, щоб орендувати приміщення під Будинок творчості.


Нагадаємо, це питання вже піднімалось близько року тому. Тоді за нього не проголосували.


Цього разу, щоб депутати голосували позитивно, прийшло чимало людей. Кожен, хто хотів, озвучував свою думку – чому селу Гора потрібен Будинок творчості зараз, а не потім.


Висловили свою думку дівчата, які вносять значний внесок у культурний розвиток Гори, а саме: Альона Роговська, Світлана Давидок, Ірина Губарєва. Думка була єдина – в селі Гора потрібен Будинок творчості.


Були в сесійній залі й такі, які запевняли депутатів, що вони готові безкоштовно займатися з дітьми, але для цього потрібно приміщення.

Окремі депутати також висловлювали думку щодо доцільності оренди даного приміщення під Будинок творчості.


Втім, були серед депутатів і такі, які зазначали, що не вказана вартість ремонту та витрати на оренду приміщення. Тому вони не будуть голосувати за це питання.


У підсумку народні обранці проголосували наступним чином: 11 – «ЗА», 6 – не голосували. Рішення «не прийнято».


Наступне питання – дострокове внесення змін до Генерального плану та Плану зонування території села Гора. Ними передбачалось включення всіх адміністративних меж (у тому числі 2/3 земель аеропорту) в межі села.


Попри те, що даний проект був завчасно оприлюднений і до сьогодні не надходило жодних зауважень, на сесії депутат О. Кульчицький запропонував внести його пропозицію. Вона полягала в тому, щоб створити робочу групу, яка буде розробляти та контролювати зміни до Генерального плану та Плану зонування. Пропозицію включили.


Таким чином голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів вніс на голосування обидві пропозиції. Щоправда, жодна з них не набрала голосів.


Варто сказати, що в сесійній залі між присутніми безперервно тривали суперечки, що заважало проводити засідання. Тому Р. Дмитрів оголосив перерву в засіданні 65 сесії. Коли відбудеться друге пленарне засідання, буде оголошено згодом.

Залишити коментар