Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Об’єднання в громади мають завершити до 2020 року

Зараз усі громади "б’ються" над питанням про ефективне об’єднання в громаду. Нещодавній звіт робочої групи продемонстрував, що і в Горі над цим працюють. Бо розуміємо, що він створення громади нікуди не подінешся. Підтвердженням є прямі тези про створення громад. Бо нові місцеві вибори в 2020 році планують проводити на новій прогресивній адміністративно-територіальній основі. Про це вчора заявив Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман на Форумі місцевого самоврядування, який пройшов у Києві.


Зокрема, Прем‘єр-міністр представив новий етап децентралізації, який зміцнить місцеве самоврядування і дасть поштовх для подальшого розвитку України.

– Для цього треба затвердити новий адміністративно-територіальний устрій, збалансувати фінансові ресурси і повноваження громад і законодавчо закріпити права і можливості об‘єднаних громад, – зазначив він. – Основні кроки нового етапу децентралізації це: завершити створення ОТГ до червня 2020 року. Ресурси місцевого самоврядування будуть відповідати їх повноваженням; ефективна система адмінтерустрою – трирівнева: громада, район, регіон ( АРК; 24 області; міста Київ, Севастополь; ~ 100 районів; ~1600-1800 громад); зміни до Конституції, які закріплять права місцевого самоврядування. Інститут префектів, який представляє державну владу в регіонах; наступні місцеві вибори у 2020 році мають пройти на новій адміністративно-територіальній основі.


Зрозуміло, що селу Гора також доведеться створювати своє ОТГ. І тут головне, щоб горяни зробили це з максимальним зиском.
Залишити коментар