Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Перший крок до створення ОТГ в селі Гора зроблено

Відповідно до розпорядження голови Гірської сільської ради Романа Дмитріва 18 грудня 2018 року в приміщенні Гірської ЗОШ пройшли громадські обговорення з питання ініціювання добровільного об’єднання Гірської сільської територіальної громади села Гора Бориспільського району Київської області з Мартусівською сільською територіальною громадою села Мартусівка Бориспільського району Київської області, Вишеньківською сільською територіальною громадою сіл Вишеньки і Петропавлівське Бориспільського району Київської області, Гнідинською сільською територіальною громадою села Гнідин Бориспільського району Київської області, Щасливською сільською територіальною громадою сіл Щасливе і Проліски Бориспільського району Київської області, Великоолександрівською сільською територіальною громадою сіл Мала Олександрівка, Безуглівка, Чубинське і Велика Олександрівка в Гірську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Гора.


Взяти участь в голосуванні могли лише жителі зареєстровані в селі Гора. На початок обговорень зареєструвався 91 мешканець. Кожному видавали мандат зеленого кольору, яким можна було скористатись під час голосування.


Відкривала громадське обговорення голова організаційного комітету Людмила Шершень. Вона представила запрошених на обговорення гостей: керівника відділу освіти програм Інституту політичної освіти Олександра Солонтая та директора Київського центру розвитку місцевого самоврядування Олега Любімова. Як відзначила Людмила Шершень, запрошені гості мають великий досвід щодо створення ОТГ по всій Україні та зможуть відповісти на запитання.


Відповідно до процедури, обрали головуючого, секретаря та членів лічильної комісії з числа жителів села Гора.


Попри те, що на порядку денному стояло одне питання, обговорення тривало майже дві годин. Основна думка, яку намагались донести запрошені фахівці і ті, хто стоїть на засадах створення ОТГ, що треба це робити свідомо, добровільно і зараз. Інакше може статись так, що – замість добровільного об’єднання – село Гора приєднають до іншої ОТГ без урахування думки громади.


Ініціативу щодо об’єднання в Гірську сільську ОТГ з адміністративним центром у селі Гора підтримали 2/3 від зареєстрованих. Таким чином зроблено перший крок громади села Гора до створення ОТГ. Наступний крок – це прийняття рішення ради, яким депутати уповноважують сільського голову надати пропозиції про добровільне об’єднання територіальних громад до голів суміжних сільських рад.


Дане питання буде винесено на чергову сесію, що відбудеться 21 грудня 2018 року о 18:00. Запрошуємо прийти та підтримати депутатів у прийнятті позитивного рішення.

Залишити коментар