Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Із Днем українського добровольця!

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Встановлено його рішенням Верховної Ради України від 17.01.2017 року для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також для посилення суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань і підтримки ініціативи громадськості.


 «З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості», – Верховна Рада України постановила – «Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня».


У пояснювальній записці до Постанови ВРУ №4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» повідомляється, що саме в цей день – 14 березеня 2014 року на полігоні в Нових Петрівцях більше 500 бійців самооборони Майдану (Народного Віче) почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.


Внесок першої хвилі добровольців колосальний. Саме добровольчі батальйони одними з перших дали відсіч російським загарбникам, що дало змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну у вигляді регулярних підрозділів Збройних Сил України.


Загалом у конфлікті на сході України проти російських агресорів брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом увійшли до військових частин силових структур.


Із Днем українського добровольця!

Залишити коментар