Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Гірська сільська рада попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів!

ШАНОВНІ ГОРЯНИ!

9 квітня 2019 року невідомі особи здійснили підпал рослинності та сміття на території колишнього радгоспу. Такі незаконні дії призводять до виділення в атмосферне повітря токсичних речовин, таких як чадний газ, діоксини та багато інших.


Працівником Гірської сільської ради була викликана місцева пожежна охорона, яка оперативно прибула та ліквідувала пожежу.


Спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. А при сухій та вітряній погоді це створює ще й велику небезпеку для оточуючого середовища та для помешкань людей. 

  

За порушення законодавства у сфері благоустрою, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн) та на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).


Альтернативою спалювання листя є його компостування, що безпечно та не шкодить здоров’ю людей та довкіллю.


Вивезення твердих побутових відходів в селі Гора для населення проводить КП «Горянин». Згідно «Правил благоустрою території села Гора» громадяни та підприємці зобов’язані укладати договори на вивезення побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм.


Також Гірська сільська рада сприяє мінімізації випадків спалювання шляхом систематичної організації безкоштовного вивезення та утилізації органічного сміття.


Якщо Ви стали свідком підпалу органічного та побутового сміття зробіть зауваження порушникам та вимагайте від них негайного припинення спалювання.


Якщо на Ваші зауваження не реагують, зверніться за телефоном 102 або за телефоном 097-400-09-11.


Збережемо довкілля та чисте повітря разом!


Гірська сільська рада

Залишити коментар