Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Відповідь сільського голови на лист Наталії Лютікової

Відповідь сільського голови на лист Н. Лютікової

  Сьогодні, перед черговим засіданням робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад Великоолександрівської та Гірської сільських рад в Гірську ОТГ з центром в селі Гора, Наталія Лютікова зареєструвала лист, зміст якого викликав шоковий стан як в мене, так і в членів робочої групи, а також у депутатів обох сільрад.
  Нехтуючи думкою громад обох сіл, пані Лютікова вирішила, що вона є суддею даного процесу і що він, цей процес, є, на її думку, незаконним. Наголошую на тому, що процес децентралізації добігає кінця. Розуміючи це, ми спрямували зусилля на створення спроможної ОТГ з центром у Горі. Законом України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" передбачається необхідність прийняття Порядку проведення громадських обговорень з питань, передбачених цим Законом. З метою розробки вказаного Порядку була утворена робоча група, до складу якої увійшла Н.Лютікова, проте вже на даному етапі було зрозуміло, що вона не зовсім зацікавлена у позитивному результаті об'єднання. Такий висновок я можу аргументувати тим, що за її ініціативи і тиском 05.12.2018р. було затверджено Положення про громадські обговорення в селі Гора, які не відповідали Закону про ОТГ та унеможливлювали проведення громадських слухань, всупереч тому, що апарат сільської ради підготував та вніс на розгляд ради Проект Порядку, який відповідав вимогам Закону про об'єднання. Рада пішла на це лише задля того, щоб розпочати процес об'єднання. Проте, у результаті проведення громадських обговорень за Положенням Лютікової виявилось, що дане Положення не придатне для процесу об'єднання. Тому на позачерговій сесії виникла необхідність внести зміни до Положення. Фактично, прийнявши його нову редакцію, яку ми пропонували 9 місяців тому.
  Таким чином, пані Лютікова вже на перших кроках до об’єднання майже на рік затягнула даний процес.
  Не зважаючи на те, що Мартусівська сільська рада дала негативну відповідь щодо створення спільної ОТГ, пані Лютікова була одним із ініціаторів Звернення щодо створення ОТГ на базі Мартусівської, Ревнівської та Гірської сільської ради, завідома розуміючи, що дане ОТГ не буде створене. Таким чином відволікалася увага від роботи щодо об’єднання Гори з В. Олександрівкою. Завдяки правильно прийнятому Порядку розпочалась процедура об'єднання, яка відповідає вимогам та строкам, передбачених Законом України "Про добровільне об'єднання територіальних громад".
  З п'яти сільських рад, яким було запропоновано об'єднатися в Гірську сільську ОТГ, позитивну відповідь та відповідне рішення з дотриманням процедури та строків направила лише Великоолександрівська сільська рада.
З даного моменту розпочала роботу спільна робоча група з підготовки проектів рішень, як того вимагає Закон. До складу даної групи, за рішеннями рад, увійшли : Шевченко Г.М., Данилова Л.А., Дмитрів Р.М. та Лютікова Н.В..
  На першому засіданні робочої групи 29.07.19р. Наталію Лютікову було обрано секретарем. Вона запропонувала провести зустріч з представниками новосформованої Золочівської ОТГ для перейняття позитивного досвіду, а також взяла на себе зобов'язання організувати дану зустріч та запропонувала зробити перерву першого засідання, яке й досі не було закритим. На той момен думки про незаконність такого такого об'єднання з боку пані Наталії не виникало. Натомість впродовж двох тижнів вищезапропонована зустріч з Золочівською ОТГ так і не відбулась, як і не продовжилось засідання робочої групи, так як за півгодини до призначеного та погодженого з пані Наталією часу засідання, вона повідомляла про неможливість бути присутньою на ньому.
   Позиція Лютіковою Наталії Володимирівни наразі є зрозумілою та вочевидь вона не відповідає інтересам нашої громади. Зараз нам необхідно завершити процес об'єднання, оскільки закінчується термін - 60 днів ( до першого вересня) для проведення обов’язкового громадського обговорення Проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад. А на рахунок "завидної нареченої" хочу сказати, що в складі Вороньківської ОТГ, Гора стане фінансовим інструментом для утримання даної громади, отже про розвиток населеного пункту Гора можна буде забути. Можливо, з точки зору державницького підходу, союз Вороньківської ОТГ з Горою є виходом для інших сіл. Але я захищаю в першу чергу інтереси жителів Гори. Сподіваюсь, що депутати та громада зроблять вірні висновки.


Залишити коментар