Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

БОРОТЬБА З АМБРОЗІЄЮ – СПРАВА КОЖНОГО

Останніми роками у нашому селі склалася критична ситуація із розповсюдженням амброзії, яка є надзвичайно сильним алергеном.

Інформуємо, що відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

Боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою, згідно з чинним законодавством–обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадової особи.

Щоб подолати амброзію необхідно кілька разів за літо її скошувати, щоб вона не встигала зацвісти. Найкращий варіант у боротьбі з цією рослиною–виривати її з корінням та використовувати фітоценотичний метод – висівання на цих ділянках багаторічних злаково-бобових травосумішей або газонних трав, чи розстиланням газонних рулонів, що сприяє пригніченню росту амброзії полинолистої.

Гірською сільською радою в 2017 році було розроблено та затверджено Програму боротьби з карантинними рослинами на території Гірської сільської ради на 2017–2020 роки. Кожен мешканець нашого села може внести свої пропозиції щодо змін до програми.

Вимоги щодо благоустрою території села Гора визначені Правилами благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в с.Гора, затверджені рішенням сільської ради від с. Гора від 25 лютого 2016 року №162-5-VІІ, а саме передбачають утримання в належному стані територій–використання їх за призначенням, у тому числі їх санітарне очищення, ручне або за допомогою технічних засобів прибирання від сміття, відходів та бур’яну, яке також включає комплекс робіт із реалізації заходів щодо запобігання появі отруйних рослин на території села, бур’янів шляхом негайного їх видалення.

Контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів». Самоврядний контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється, зокрема, сільськими радами та їх виконавчими органами.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян–суб'єктів підприємницької діяльності від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Не можна стояти осторонь!

Боротьба з амброзією–справа кожного!

Давайте всі разом знищувати амброзію з травня по жовтень, адже виривання, скошування, виполювання амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля!

Залишити коментар