Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Звинувачення на адресу сільського голови безпідставні

До Гірської сільської ради депутатом Кульчицьким О.В. були надані два проекти рішення, а саме «Про недовіру голові Гірської сільської ради VII скликання» та «Про дострокове припинення повноважень голови Гірської сільської ради VII скликання». У вказаних проектах рішень депутат посилається на рішення судів у справах: №359/5967/16-п від 11.08.16 р. та №359/8846/16-а від 17.01.17 р. Як вважає депутат, вони доводять порушення головою Гірської сільської ради законів України та є підставою оголосити йому недовіру та достроково припинити його повноваження.

Щодо першої судової справи, голова Гірської сільської ради Дмитрів Роман Миколайович – НЕ Є СТОРОНОЮ В ДАНІЙ СПРАВІ. Тобто, дана справа його не стосується.В другій справі, суд прийняв рішення притягнути до відповідальності НЕ СТІЛЬКИ ГОЛОВУ, СКІЛЬКИ ГІРСЬКУ СІЛЬСЬКУ РАДУ В ПОВНОМУ СКЛАДІ. Адже рішення, скасоване судом, приймалось депутатами ради, а не тільки сільським головою.

Зважаючи на вищевикладене, хочемо звернути увагу на те, що депутатом Кульчицьким О.В. були надані проекти рішень, які суперечать Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також не стосуються голови сільської ради.Також варто зазначити, що жодне з вказаних депутатом рішень суду не є підтвердженням порушення сільським головою Конституції та Законів України. Тобто, відповідно до ст. 79 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», немає законних підстав для дострокового припинення повноважень, а також оголошення Гірському сільському голові Роману Дмитріву недовіри.
Залишити коментар