Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Липневі сесії: чергова і позачергова


На п’ятдесят дев’яте засідання чергової сесії Гірської сільської ради, що відбулось 19 липня 2018 року, зареєструвалось 12 депутатів. Кворум був, але все вирішував один голос.


На порядку денному ряд важливих для громади питань. Зокрема, щодо змін до бюджету, земельні питання, приватизація квартир та інші. Кілька питань, з ініціативи депутатів, зняли на доопрацювання. Так, відклали питання про громадські обговорення, затвердження проектно-кошторисної документації на ремонт будівлі сільської ради, перенесли розгляд програми щодо підтримки учасників антитерористичної операції, сюди ж включили Положення про регламент та Положення про помічників депутатів, а також відклали питання про приєднання до Ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». При цьому внесли два земельних питання. Перше стосувалось затвердження технічної документації, друге – відміни рішення про виділення земельної ділянки Какун М.В.


Першим розглядали питання Про затвердження звіту за перше півріччя 2018 року «Про виконання сільського бюджету села Гора». Доповідала головний бухгалтер Гірської сільської ради Лілія Баркова.


– За перше півріччя перевиконання плану наповнення бюджету складає 130%, що в грошовому еквіваленті дорівнює майже 3,5 мільйонів гривень. Основні джерела наповнення бюджету – це податок на нерухоме майно відмінне від земельних ділянок сплачене юридичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості; єдиний податок із фізичних осіб; земельний податок із юридичних осіб. За І півріччя видано матеріальної допомога по програмі «Турбота» – більше 576,5 тисяч гривень, по програмі «Добробут» – більше 792 тисяч гривень, по програмі розвитку культури, спорту та військово-патріотичного виховання – більше 165,5 тисяч гривень. Були проведені торги з озеленення та боротьби з карантинними рослинами на суму майже 1,8 мільйона гривень. Розроблені проекти та отримані позитивні оцінки на капітальний ремонт вулиць Мічуріна, Молодіжна, а також будівництво зупинкових комплексів (по ним оголошені відкриті торги).


У депутатів суттєвих запитань та зауважень по виконанню бюджету не було, тому звіт взяли до уваги і проголосували по ньому.


Переглянути відеозапис засідання 59 сесії можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=F69QbkbLb5o


Також депутати проголосували за зміни до бюджету на 2018 рік. Відповідно до них, 87,5 тисяч гривень мають витратити на підвищення кваліфікації працівників апарату сільської ради, купити ліцензійне та програмне забезпечення. Перед голосуванням озвучили кілька уточнюючих запитань, але пропозицій чи зауважень не надходило. Проголосували одноголосно.

Наступне питання – зміни до складу бюджетної комісії. Зокрема, голова комісії Потоцький В.В. написав заяву про те, що він хоче скласти повноваження. Опираючись на це, депутат Карасевич О.В. запропонував на голову депутата Кульчицького О.В. Натомість депутат Степаненко Є.М. зауважив, що на засіданні Потоцький відсутній і приймати рішення не доцільно. Тим не менш, депутати вирішили голосувати. Як результат, одинадцять «за», один «утримався», рішення «не прийнято».


Поіменне голосування засідання 59 сесії Гірської сільської ради VII скликання можна переглянути за посиланням: gora-rada.gov.ua.


Питання – земельні, приватизацію квартир, прийняття будинків із державної в комунальну власність – розглядали швидко і голосували одноголосно «ЗА». Натомість більше уваги приділили питанню, внесеному з голосу, а саме щодо відміни рішення про виділення земельної ділянки Какун М.В.

За словами депутата Карасевича О.В., регламентна комісія вважає, що згадувану ділянку було виділено з порушенням.

– Припускаємо, що рішення приймалось без депутатів, а документи підроблені та виготовлені з порушенням, – зазначив він. – Тому ми маємо проголосувати за скасування рішення Гірської сільської ради №942-48-VII від 22.12.2017 «Затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Какун М.В.».

Утім не всі депутати розділяли переконання депутата, щоб саме Гірська сільська рада приймала дане рішення. За словами депутата Людмили Шершень, такі рішення має приймати суд, а не рада. Тому, під час голосування, двоє депутатів «утрималось». Рішення «не прийняте».


P.S. На 59 сесію також мали внести на розгляд питання «Про звернення до Бориспільської районної державної адміністрації про виділення субвенції на капітальний ремонт дахів гуртожитків». Утім, більшість депутатів цю пропозицію відхилили. Натомість вирішили звернутись до райдержадміністрації, щоб вони виділили кошти на проектування та будівництво громадського культурно-мистецького закладу зі сквером для обслуговування територіальної громади с. Гора по вул. Пушкіна, 32а. Розглянули це питання на позачерговій 60 сесії, що відбулась 21 липня 2018 року. Цього разу прийшло 12 депутатів, які одноголосно проголосували за звернення.


Переглянути відеозапис засідання 60 сесії можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=ot69MhaOxcg

Залишити коментар