Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Гірську школу включили до одного округу зі Щасливським НВК

14 червня 2018 року в Бориспільській районній раді пройшло засідання 21 сесії районної ради. Серед питань, що їх розглянули депутати, проект рішення про створення освітніх округів. Цього разу двоє «ПРОТИ», 26 депутатів «ЗА». Рішення «ПРИЙНЯТО». Таким чином у Бориспільському районі створено шість округів. Гірська ЗОШ ввійшла до освітнього округу №5, разом із ОНЗ «Щасливський НВК» та Мартусівським НВО Нагадаємо, на попередній сесії питання створення округів також розглядали, але тоді не вистачило одного голосу, щоб воно набрало чинності.

Перед голосуванням слово надали начальнику управління гуманітарного розвитку Бориспільської РДА Миколі Каськіву. Він пояснив, що цей проект треба підтримати, адже тоді можна буде скористатись державними програмами та розраховувати на фінансування з державного та обласного бюджетів.


Ми поцікавились у начальника управління щодо перспектив для Гірської школи в світлі останнього рішення. Ось що він нам відповів:


– Гірська загальноосвітня школа як була юридичною особою, так і залишилась; вони як були розпорядниками коштів, так і будуть розпоряджатись. Так, її включили в округ №5, але ні статус школи не змінився, ні юридична адреса, нічого. Рішення про створення округів воно більш політичне. У нас повні класи, самодостатні школи, але ми не можемо бути осторонь реформ. Тому й адаптуємо реформу під своїх жителів. Приналежність до певного округу не означає, що Гірська ЗОШ не може стати опорним (або базовим) навчальним закладом. Бо в окрузі можна створити не один опорний заклад. Адже можлива різна профілізація закладів. Але тоді треба буде пройти конкурсний відбір.


Одне з питань сесії стосувалось змін у питаннях діяльності комунального медичного закладу Бориспільської районної ради «Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги». Для початку заклад змінив назву і відтепер це «Комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Директором підприємства призначили Дениса Миколайовича Хурсу, шляхом продовження трудових відносин укладанням контракту на відповідний термін.


Наступне питання за яке проголосували депутати – заснування Почесної відзнаки «За заслуги перед громадою». Як зазначено в положенні, даною відзнакою нагороджуватимуть жителів Бориспільського району, громадяни України та громадяни інших держав за особисті заслуги перед територіальними громадами Бориспільського району в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Висунення кандидатур буде здійснюватися за ініціативи органів місцевого самоуправління та органів виконавчої влади, трудових колективів, політичних партій та громадських організацій. Нагородження особи Відзнакою може бути лише один раз.


Також на засіданні 21 сесії Бориспільської районної ради депутати підтримали пропозицію депутата Гордієнка В.М. звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України і міністрів, Верховної Ради України і народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Тобто, щоб згадані представники та представництва почали розробляти стратегію розвитку та підтримки сім’ї за допомогою традиційних для України духовно-моральних цінностей і традиційному для українців розумінні сім’ї, як союзу чоловіка та жінки.
Залишити коментар