Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

21 листопада відбулись заняття - «ЗА ЖИТТЯ БЕЗ СМІТТЯ»

21 листопада відбулись заняття - «ЗА ЖИТТЯ БЕЗ СМІТТЯ»


21 листопада, вже традиційно, за ініціативи Гірської сільської ради, в ДНЗ «Берізка» для вихованців середніх та старших груп та в Гірській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 9-11 класів пройшли заняття на тему «За життя без сміття».


Заняття проводили представники екологічної громадської організації ЕкоБор – Лідія Землянська, Дмитро Прянішніков, Світлана Уварова із міста Бориспіль та спеціаліст - інспектор із благоустрою Гірської сільської ради Олеся Карпенко.

Мета заняття: 

•навчити дошкільнят та школярів бути екосвідомими;

•формувати дбайливе ставлення до природи;

•формування особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ;

•сприяння виробленню активної життєвої позиції, прагненню до здійснення громадянських дій, спрямованих на покращення екологічної   ситуації в Україні;

•здійснення еколого – просвітницької діяльності.


Сільською радою в липні поточного року було встановлено в усіх громадських закладах контейнери для збору батарейок, в тому числі в садочку та школі. Вихованці садочку, школярі та їх батьки збирають  батарейки, тим самим запобігають потраплянню небезпечних металів та токсичних речовин до сміттєзвалищ.


Директор школи Андрій Гутовський розповів учням, що сортує вже 4 роки. Також зазначив, що наші звички за теорією американського освітянина Стівена Кові формуються 21 день – тому кожен за цей період може закріпити таку корисну звичку – сортувати!  

Ще розповів про успішний багаторічний досвід сортування відходів – пластику та паперу – у школі.



Вихованці садочка, а саме середніх та старших груп, дуже швидко розібралися як правильно сортувати відходи та взяли участь в цікавій грі - швидко посортувати по контейнерам пластик, папір та ПЕТ пляшки.

Для закріплення матеріалу всі дітки отримали розмальовки на тему сортування та цікаві наліпки.


Учням школи було підготовлено інформаційний блок, де висвітлювалася проблема сміття, сміттєзвалищ та забруднення навколишнього середовища. 

В ході заняття розглядались такі питання:

- для чого необхідно сортувати сміття;

- правила сортування;

- цінні категорії вторсировини;

- країни Європи, в яких відбувається перетворення відходів на ресурси.

Також нагадали, що в нашому селі облаштовані майданчики та встановлені контейнери для сортованого сміття; розповіли як компостувати органічні відходи, а також про негативний вплив від спалювання сміття.


Після отримання пізнавальної інформації всі учні отримали невеличкі подарунки.


Маємо надію, що надана інформація буде корисною кожній дитині, а наше село і вся Україна поступово увійде до країн, де правильний розподіл відходів стане доброю традицією.


Зробимо разом наше село чистим








Залишити коментар