Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

У Горі пройшла лекція як правильно сортувати відходи

30 січня, за ініціативи Гірської сільської ради в Гірській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 6-11 класів та мешканців села Гора пройшла лекція на тему «Сортуй сміття – збережи довкілля».


Лекцію проводили представники екологічної громадської організації ЕкоБор– Лідія Землянська, Дмитро Прянішніков, Ірина Ярмолюк із міста Бориспіль та спеціаліст-інспектор із благоустрою Гірської сільської ради Олеся Карпенко.


Мета лекції – донести до горян, що покращення стану навколишнього середовища можливе лише через формування культури сортування та поводження з відходами.


Перед початком лекції виступив директор школи Андрій Гутовський. Він розповів учням про власний досвід сортування та успішний досвід сортування відходів – пластику та паперу – у школі.


– Ініціативу сортування відходів у школі розпочала 5 року тому, Тамара Іванівна Гребенко, – повідомив А.Гутовський. – За кошти, які були отримані за здачу вторинної сировини, в школу був закуплений телевізор, взуття для танцювального ансамблю «Горяночка».


Окремо варто сказати, що учні Гірської школи збирають окремо батарейки та люмінесцентні лампи, тим самим запобігають потраплянню небезпечних металів та токсичних речовин до сміттєзвалищ.


Під час лекції учні та мешканці села дізнались про негативний вплив відходів на навколишнє середовище. Зокрема: що відбувається якщо відходи не сортувати та не переробляти; як розрізняти пластик; які речі виготовляють із перероблених відходів; якщо здавати сортовані відходи до пунктів прийому вторинної сировини можна отримати кошти.


Слухачам на лекції пояснили: як організувати вдома або в квартирі правильне сортування та розподіл сміття; де саме в нашому селі облаштовані майданчики та встановлені контейнери для сортованого сміття; як компостувати органічні відходи, а також про негативний вплив від спалювання сміття.


Маємо надію, що надана інформація буде корисною кожному, а наше село і вся Україна поступово увійде до країн, де правильний розподіл сміття вже є доброю традицією.


Звільнимо наше село від сміття – збережемо довкілля!

Залишити коментар