Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Менше сміття – краще життя!

У 2017 році Гірською сільською радою було прийняте рішення про безкоштовний вивіз сміття для жителів села Гора. Це рішення призвело до покращення санітарного стану та зменшення стихійних сміттєзвалищ на території нашого населеного пункту.


Для того, щоб зробити вулиці та узбіччя чистими та охайними, на початку 2018 року по всьому селу були встановлені урни для дрібного сміття, в які люди систематично викидають пакети зі сміттям і просто сміття. Це свідчить про те, що вивіз твердих побутових відходів один раз на тиждень для частини населення є недостатнім.


Враховуючи вищевикладене та керуючись статтею 32 Закону України «Про відходи», яка проголошує про заборону захоронення на полігонах не перероблених (необроблених) побутових відходів, Гірською сільською радою, прийняте рішення про встановлення та обладнання 5 майданчиків на території нашого села для роздільного збору сміття. На них буде встановлено по 5 контейнерів: скла, паперу та картону, пластика та окремо для харчових відходів.


Розміщення майданчиків для роздільного збору сміття має багато переваг для нашого села: екологічні – зменшення кількості сміття на вулицях, в лісі, на сміттєвих полігонах; соціальні – згуртування мешканців навколо вирішення проблеми зі сміттям, виховання культурного, свідомого громадянина, який турбується про навколишнє середовище.


Звичайне сміття після переробки здатне перетворитися на корисні речі. Із макулатури виробляють туалетний і звичайний папір, тканину. Пластик на заводах перетворюють у спеціальні гранули, з яких виготовляють нові пляшки та інші речі. Скло подрібнюють і змішують із піском та вапном, після чого виплавляють нові предмети. Із гумових покришок створюють нові килимки для підлоги, підошви для взуття й покриття для спортмайданчиків. Із батарейок можна отримати цинк, марганець, вуглецеві сполуки, нікель.


Площа всіх звалищ в Україні займає 7% від загальної площі держави.


Час починати зміни у власному селі!


Просимо Вас із розумінням поставитись до облаштування першої черги майданчиків та не перешкоджати даній роботі, яка спрямована на покращення благоустрою всього населення села Гора!

Залишити коментар
Дякую за турботу про покращення екології у нашому селі! Моя родина сортує відходи давно і тішимося, що це вже має трендом. Також треба популяризувати компости, тоді фактично й неперероблюваного сміття не лишиться!