Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Зробимо Гору чистою!

Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!


Благоустрій села Гора – питання, яке повинне стосуватися кожного мешканця села та керівників підприємств, організацій, установ всіх форм власності, які діють на території села Гора.


Люди, прибираючи власні домівки та подвір’я, а підприємці території своїх підприємств, викидають сміття до лісу, лісосмуг, обабіч доріг, вважаючи, що те, що діється за межами їхньої оселі чи підприємства – не їхня справа. Навколо нас з’являються стихійні сміттєзвалища (на території колишнього радгоспу «Бортничі», в лісі, на узбіччях доріг), які псують санітарно-екологічний стан села і його зовнішній вигляд. Таке ставлення до благоустрою не припустиме!


На жаль, всі звикли, раптом щось – одразу звинувачувати інших, але тільки не себе. Мовляв, не прибрали, не догледіли. Але ж, насправді, слід розпочати з себе. Від нас залежить екологічний стан рідного села. Не слід перекладати спільну проблему на чиїсь плечі. Варто вчитися дбати не лише про власну домівку, підприємство, а й про село, про чистоту й порядок в ньому!


Згідно з чинним законодавством України: мешканці села, керівництво підприємств, організацій, установ всіх форм власності, медичних та навчальних закладів, приватні підприємці, власники споруд торгівельно-побутового призначення, підприємств громадського харчування зобов’язані укладати договір на вивіз побутових відходів. В нашому селі даний договір можна укласти з КП «Горянин».


Відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням законів «Про відходи», «Про благоустрій населених пунктів» та «Правил благоустрою території села Гора» і тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 1360 грн; громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.


Також, для того, щоб всі ми не потерпали від диму, згідно з графіком, оприлюдненому на офіційному сайті Гірської сільської ради, КП «Горянин» проводитиме вивіз органічного сміття у населення:

10 та 11 вересня – органічне сміття збиратимуться з вулиць, що розташовані ліворуч від вул. Центральна в напрямку аеропорту.

12, 13 та 14 вересня – з вулиць, що розташовані праворуч від вул. Центральна в напрямку лісу.


Фото зроблені в селі Гора на території колишнього радгоспу «Бортничі», де завдяки мешканцям та підприємцям зараз утворилось несанкціоноване сміттєзвалище.

Фото таблиці розпаду всіх видів сміття.


Залишити коментар