Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

У Горі встановили контейнери для сортування сміття

Сьогодні працівники КП «Горянин», на майданчику для збору твердих побутових відходів по вулиці Науки, встановили контейнери для сортування сміття. Встановлені контейнери дадуть змогу швидко утилізувати побутові відходи. Прохання підтримати ініціативу Гірської сільської ради щодо сортування сміття та долучитись!

 

ЯК СОРТУВАТИ І ЩО КУДИ КЛАСТИ?

Для кожного виду відходів визначений свій колір: пластик – жовтий, папір – синій, скло – зелений. Тому зважайте куди, що класти.


У КОНТЕЙНЕР ДЛЯ ПАПЕРУ І КАРТОНУ МОЖНА КЛАСТИ: картон, офісний папір, газетно-журнальна продукція, зошити, альбоми, листівки, будь яка паперова упаковка тощо.

Як підготувати: скласти у плаский вигляд, покласти в окремий пакунок.

Не можна класти: чеки, серветки, одноразові паперові стаканчики, пергамент, забруднений їжею, жиром, рідиною папір.


Увага! Пакування типу Tetra Pak належить до категорії «пластик»!


У КОНТЕЙНЕР ДЛЯ ПЛАСТИКУ МОЖНА КЛАСТИ: пластикову тару: коробки з-під йогурту, пляшки з-під води, напоїв, масла, кетчупу, майонезу, пляшки з-під кремів та шампунів, пластиковий посуд та коробки, поліетиленові кульки та плівку; пакування типу Tetra Pak.

Як підготувати: весь пластик потрібно помити від залишків їжі. Пляшки необхідно зім’яти та закрити кришкою, щоб вони займали менше місця.

Не можна класти: вимащену у їжі або не до кінця спустошену тару;пластикові іграшки; тару від небезпечних речовин (наприклад, від побутової хімії); тару від аерозолів; віконне та листове скло; лампочки.


У КОНТЕЙНЕР ДЛЯ СКЛА МОЖНА КЛАСТИ: цілі та биті пляшки з-під напоїв, ліків, косметики.

Як підготувати: промити від напоїв вміст пляшки, злити воду.

Не можна класти: кришталь, жаростійке та ударостійке скло.


Також в селі Гора буде облаштовано ще три майданчика та встановлено контейнери для сортованого сміття, а саме по вул. Бориспільській (біля зупинки «Гора»), по вул. Л.Толстого та Центральна, 20.


Зробимо наше село чистим та привабливим РАЗОМ!!!

Із повагою
Гірська сільська рада
Залишити коментар