Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Попереджаємо паліїв побутових відходів

ШАНОВНІ ГОРЯНИ!

Гірська сільська рада попереджає про заборону спалювання сміття та побутових відходів!

26 листопада 2019 року по вулиці Мічуріна буд.8 було виявлено, що на подвір'ї домоволодіння  горять відходи з вмістом пластику. 

Горіння відходів супроводжувалось виділенням їдкого диму, який заполонив навколишню територію. На зауваження загасити полум'я власник домоволодіння погодився, але не загасив. Тому було викликано місцеву пожежну охорону для того, щоб загасити вогнище та поліцію для фіксації адміністративного правопорушення.

Спалювання відходів є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, а саме: статті 50 Конституції України, статей 9 та 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», пунктів 3.6.14., 3.7.4. «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», пунктів 3.6., 6.4.2. «Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України», Закону України «Про благоустрій в населених пунктах».

За порушення відповідних правил благоустрою, відповідно до ст. 152 КУпАП накладається штраф на громадян у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів громадян (від 340 грн до 1360 грн) та на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

Вивезення твердих побутових відходів в селі Гора для населення проводить КП «Горянин». Згідно «Правил благоустрою території села Гора» громадяни зобовязані укладати договори на вивезення побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм.

 


Якщо Ви стали свідком підпалу органічного та побутового сміття зробіть зауваження порушникам та вимагайте від них негайного припинення спалювання адже ми рухаємось до життя в європейському селі!

Якщо на Ваші зауваження не реагують, зверніться за телефоном 102 або за телефоном 097-400-09-11.

Сільською радою й в подальшому буде висвітлюватись інформація про порушення та порушників в сфері благоустрою.

Збережемо довкілля та чисте повітря разом!

 

З повагою, Гірська сільська рада

Залишити коментар
Ул. Степная, органический мусор уже как месяца два никто не вывозит! Когда ждать вывоза? 
Уважаемая сельрада! Очень много раз обращались к вам с фактами нарушений правил благоустройства. Такими, как сжигание мусора, листьев, складирование в несанкционированных местах строительного и бытового мусора, органических отходов. Наши обращения сельсовет полностью игнорирует, мер к нарушителям никаких не принимает. К кому и зачем вы обращаетесь со своими политическими лозунгами? Сам сельсовет является злостным нарушителем Закона Украины «Про благоустрій населених пунктів» 

Прошу Вас висвітлювати на сайті порушників і як Ви довели хочь одну справу з «Паліями» , щоб Люди в селі нарешті зрозуміли , що треба поважати один одного!!!

Прошу Вас висвітити на сайті , як органи місцевого самоврядування ведуть боротьбу з « Паліями»!Хоч один з порушників був покараний!Цікаво чим закінчилося на Мічуріна 8, Горіхова 37 вчора зафіксований факт спалювання побутових відходів на Сосновій 27.11.19 .Люди завжди Вам будуть допомагати, якщо будуть бачити небайдужість і з Вашого боку.Дуже сподіваюсь , що заяви і протоколи не зникнуть раптово, як зникають коментарі з сайту!

Благоустрій територій

Територія -     сукупність     земельних     ділянок,     які використовуються  для  розміщення  об'єктів  благоустрою населених пунктів:  парків,  скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів,   шляхів,   площ,  майданів,  набережних,  прибудинкових територій, пляжів, кладовищ, рекреаційних, оздоровчих, навчальних,
спортивних,  історико-культурних об'єктів, об'єктів промисловості, комунально-складських та інших об'єктів у межах населеного пункту;
Утримання в  належному  стані  території - використання її за призначенням відповідно до генерального плану  населеного  пункту, іншої  містобудівної  документації,  правил  благоустрою території населеного  пункту,  а  також  санітарне  очищення  території,  її озеленення,   збереження   та відновлення  об'єктів  благоустрою;
Заходи з   благоустрою   населених   пунктів  -  роботи  щодо відновлення,  належного утримання  та  раціонального  використання територій,   охорони   та   організації   упорядкування   об'єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання
Організацію  благоустрою  населених  пунктів  забезпечують місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень, установлених законом.
Благоустрій здійснюється в обов'язковому порядку  на  всій території населеного пункту (села, селища, міста).
До  об'єктів благоустрою території житлової та громадської забудови належать земельні ділянки в межах населених  пунктів,  на яких  розміщені об'єкти житлової забудови,  громадські будівлі та споруди, інші об'єкти загального користування.




Уважаемая сельрада, каким -то необъяснимым образом мой комментарий увеличился в размерах! то, что написано рідною мовою - это комментарий совершенно другого человека.