Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Про сесію і політичний нігілізм

Публікуємо звернення Гірського сільського голови Романа Дмитріва щодо позачергової сесії, яка має відбутись 29 серпня 2018 року.


Вітаю вас, шановна громада!

Як ви знаєте, чергове засідання 6й1 сесії мало відбутись 23 серпня цього року, але не зібрався кворум і сесія не відбулась. Депутати мали розглянути ряд важливих питань. Зокрема, щодо асфальтування дорожнього покриття на вулиці Сонячна та вулиці Степова (округ №5). До слова, саме ці питання постійно лобіювала Оксана Михайлівна Бабій, яка є депутатом на цьому окрузі, а за сумісництвом входить до депутатської групи «Єдність». Чому я закцентував увагу саме на цьому, ви згодом зрозумієте.


Зважаючи, що чергова сесія на відбулась, а приймати рішення треба, причому не відкладаючи, 28 серпня мною було підписане відповідне розпорядження про проведення чергової сесії Гірської сільської ради – 29.08.18 року о 10:00. Натомість сьогодні від голови депутатської групи «Єдність» Івана Чемериса надійшов лист у якому він зазначив, що вказана дата (29.08.18 р.) не була погоджена з депутатами, що входять до депутатської групи «Єдність». Тому, як наслідок, депутати, які входять до депутатської групи «Єдність», не можуть бути присутніми на засіданні сесії 29.08.18 року. При цьому він просить призначити іншу дату проведення сесії з обов’язковим погодженням дати із депутатським корпусом. Сама ж «Єдність» вважає, що найбільш прийнятним днем та часом для сесії є 10.09.18 р. на 10:00. А ще вони готові розглянути й інші пропозиції.


Як ви розумієте, цим листом депутатська група «Єдність» дає зрозуміти, що на сесію вони не прийдуть. Отже, знову не збереться кворум, сесія не відбудеться, важливі питання для громади нашого села не будуть прийняті вчасно. Крім того, законом не передбачено, щоб я, як голова, погоджував із депутатами день та час проведення сесії. Такий демарш від «Єдності» – швидше політичний нігілізм, ніж те, що вони не можуть прийти на сесію з поважних причин. Щоб вам було зрозуміло, нігілізм – світоглядна позиція, суть якої в запереченні суспільних цінностей.


Окремо зазначу, коли 23 серпня мала відбутись чергова сесія, але не було кворуму, депутати, які були відсутні повідомили про це, окрім депутатів із депутатської групи «Єдність».


Тому звертають до людей – жителів села Гора. Поговоріть зі своїми депутатами, спитайте в них чому вони не хочуть ходити на сесії без поважних причин. Поцікавтесь, що буде, коли проекти капітальних ремонтів є, прийняття рішень затягується і яка тоді буде вартість виконання робіт, по тим самим Сонячній та Степовій, якщо зараз ми бачимо активне знецінення гривні.


Сподіваюсь, шановна громада, ваше слово буде вирішальним і ми все ж таки зможемо провести 29 серпня 2018 року чергове засідання сесії і прийняти важливі для громади рішення.


Із повагою Роман Дмитрів


Залишити коментар