Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Граючись у політику, депутати породжують зневіру у виборців

Публікуємо звернення секретаря Гірської сільської ради Людмили Шершень щодо позачергової сесії, яка не відбулась 29 серпня 2018 року.


Усім доброго дня!


Написати це звернення мене спонукало те, що вчора зранку відбулось у сільській раді. Точніше – те, що не відбулось. Мається на увазі сесія, яка, через відсутній кворум, закрилась, так і не розпочавшись. Але давайте повернімось до того, що передавало цій сесії.


23 серпня 2018 року мало відбутись засідання чергової 61 сесії Гірської сільської ради. Депутати прийшли, але в недостатній кількості. Навіть довелось затримати початок, на випадок, якщо хтось іще підійде, щоб був кворум. Допоки чекали, я зробила оголошення, що ми чекаємо на висновки переекспертизи проектно-кошторисної документації щодо капітального ремонту дорожнього покриття на вулицях Сонячна та Степова. А також попередила, як тільки до сільської ради надійдуть експертні звіти, буде скликана позачергова сесія. Щоб пересвідчитись у моїх словах, бажаючі можуть переглянути те засідання за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Z4SQyD6XJok. Тому, коли Оксана Михайлівна Бабій стверджує, що ні сном ні духом про це не відає, раджу їй бути уважнішою. Адже саме вона мало не щодня ставила питання щодо ремонту вулиці Степова, а коли дані питання мали розглянути і затвердити, вона принципово не прийшла на сесію. В мене питання до неї: «Чому так?» Адже 29 серпня вона могли бути присутньою! Я точно це знаю!


Тепер щодо сесії, яка мала відбутись 29 серпня 2018 року о 10 годині ранку. Справді, розпорядження було розміщене на сайті сільської ради та на сторінці в Фейсбуці за день до проведення – 28.08.18 року. На порядку денному стояли ті питання, що мали розглянути 23 серпня, а також додалось питання про Сонячну, Степову та Центральну. Депутатська група «Єдність» вирішила, що тут порушуються їхні права, порушуються існуючі та уявні закони, що з ними мали погодити день і час. Втім, є кілька важливих зауважень, які вони активно не бажають помічати і цим маніпулюють.

По-перше, відповідно до частини 10 статті 46 Закону «Про місцеве самоврядування», рішення про скликання сесії ради доводиться до відома депутатів і населення не пізніше як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради. Ми зі свого боку витримали всі вимоги.


По-друге, давайте згадаємо сесії в червні та липні поточного року, які ініціювала провести депутатська група «Єдність». Про першу оголосили за день до засідання – 22 червня, другу день у день – 21 липня. При цьому «Єдність» ні з головою, ні з іншими депутатами не погоджувала порядки денні, дати та час скликання. Листів – щоб не проводити сесії, щоб перенести, що вони не погоджували – до сільської ради не надходили. І згадайте, ті дві сесії відбулись.

Тому, шановна депутатська група, не змушуйте людей робити щодо вас негативні висновки. Сільська рада повинна працювати для людей. Просто пам’ятайте, що граючись у політику, ви перешкоджаєте не стільки сільській раді, скільки породжуєте зневіру до вас у ваших виборців.


Гарного всім дня!

Із повагою Людмила Шершень

Залишити коментар