Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Високопосадовці на шкільному будмайданчику

 

12 лютого 2020 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков здійснив робочу поїздку по Київській області. В рамках свого візиту Разумков завітав і на будівельний майданчик майбутньої загальноосвітньої школи в селі Гора. 


О 9.00 ранку без запізнень та пафосу на місце будівництва школи завітали високопоставлені гості. Разом із головою ВРУ процесом будівельних робіт поцікавились і голова Київської ОДА Олексій Чернишов та голова Київської облради Микола Стариченко. Подію не залишили без уваги і керівник Бориспільського району Владислав Байчас та новий голова Бориспільської РДА Володимир Строкань. Голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів зустрів делегацію перед будмайданчиком.

 

 

Оскільки на будівельному майданчику наразі роботи в розпалі, гості скористалися можливістю побачити процес зведення школи, як кажуть, «з середини». Нині тут розпочався другий етап будівництва. За словами забудовника, голови правління ПрАТ «БКБМ» Ігора Шалімова, роботи тривають без перешкод. «На сьогоднішній день ми вийшли з нульового циклу (закладення фундаменту завершено) та перейшли до основного будівництва — розпочато цегляну кладку. У заплановані терміни будівництва ми встигаємо, головне у цій справі — вчасність фінансування» — говорить Шалімов.


На що Роман Дмитрів висловив сподівання щодо фінансової підтримки з області та від держави. «Проєкт «Велике будівництво» вже анонсований владою, тож сподіваюсь, що його буде втілено в життя. Одного сільського та, навіть і спільного з районним, бюджету не вистачить на таке масштабне будівництво. Я впевнений, що Дмитро Разумков посприяє фінансуванню будівництва нашої школи не лише з обласного бюджету, а й з державного» — висловив свої сподівання Гірський голова.


Дмитро Разумков: «Гірські учні мають все, окрім простору»

Біля будмайданчику гості ознайомились з дитячими малюнками нової школи на стендах та побачили проєкт нового навчального закладу. Після чого на запрошення директора Гірської ЗОШ Андрія Гутовського навідались до діючої школи. «Я побачив нагальну необхідність завершення будівництва нової школи. Гірські учні мають все, окрім простору. Думаю, що ми допоможемо якомога скоріше звести новий просторий навчальний заклад для Гори» — висловився голова ВРУ Дмитро Разумков після відвідин діючого навчального закладу.

 

Поки кошти є

Офіційне будівництво школи розпочалося 1 грудня 2019 року. В минулому році із бюджету села Гора на будівництво було виділено 15 млн грн, на 2020 рік закладено 25 млн. грн. З бюджету Бориспільського району обіцяють надати 32 мільйони. Про суму з області поки не йдеться. На сьогоднішній день на заплановані роботи коштів цілком вистачає.

 

Згідно проєкту

Майбутня школа розрахована на 600 учнів. Проєктом передбачена будівля в три поверхи з висотою стін (від підлоги до стелі) 3,3 метри. Буде 24 класи, їдальня на 220 місць, у підвалі планується 25-метровий тир. Окремим блоком передбачається розташовування спортивного комплексу. Площа забудови – 3 900 м3. Попередня вартість будівництва складає 167 мільйонів гривень (без урахування проєктів водовідведення та електропостачання).


У 2020 році будівельники планують звести стіни, оздобити фасад будівлі та перекрити дах. Взимку планується початок внутрішніх оздоблюваних робіт. Школу обіцяють здати в експлуатацію 1 вересня 2021 року.

 
Залишити коментар