Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

При звернені за призначенням субсидії важливо знати

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій для призначення субсидії до управління соціального захисту населення подається заява встановленої форми та декларація про доходи і витрати осіб, які зареєстровані у житловому приміщенні.


З 1 жовтня поточного року постановою Кабінету Міністрів України №841 від 17.04.2018 чітко визначено норму щодо обов'язку громадян зазначати в заяві та декларації повну та достовірну інформації про усіх зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та членів їх сім'ї, незалежно від реєстрації їх місця проживання (чоловіка, дружини, неповнолітніх дітей).


Відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно. При цьому дитина належить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.


Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій заява та декларація вважаються не поданими у разі:

- не внесення у повному обсязі відомостей про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, а також членів їх сім'ї (дружини/чоловіка, неповнолітніх дітей) незалежно від реєстрації їх місця проживання, а саме: прізвища, ім'я по батькові, інформації про сімейний стан, дати народження, серії/або номеру паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта (для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером);

- не зазначені відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків;

- відсутня згода на обробку персональних даних про членів домогосподарства та членів сім'ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії, даних про доходи та майно.


У разі не зазначення в заяві та декларації вищевказаних даних, відповідно до пункту 13 Положення документи вважаються не поданими, у зв'язку з чим управлінням соціального захисту населення не буде прийматися рішення щодо призначення субсидій на підставі таких документів.


За додатковою інформацією щодо призначення субсидії повідомляємо,  що в кожній сільській раді працює уповноважена особа по субсидії, яка надасть будь – яку інформацію, щодо призначення субсидій,  прийме необхідний пакет документів та передасть його до управління соціального захисту населення для нарахування субсидії, а також після опрацювання документів управлінням видасть повідомлення про призначення  субсидії в якому вказаний розмір обов’язкової частки платежу.


Управління соціального захисту населення Бориспільської РДА

Залишити коментар