Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

У селі Гора провели лекцію про алергенний бур’ян амброзію

За ініціативи Гірської сільської ради 20 травня 2019 року в Гірській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 5-11 класів та мешканців села Гора, пройшла лекція на тему «Амброзія полинолиста – небезпечний карантинний бур’ян».


Під час лекції присутні дізнались, що амброзія належить до карантинних бур’янів, які завдають великої шкоди навколишньому природному середовищу та здоров’ю людини.


Зокрема, довідались, що квітковий пилок у період цвітіння амброзії, який припадає на середину липня та триває до жовтня, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини. Від даного виду алергії, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, по всьому світу страждає більше 70 млн. осіб! Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.


Також на лекції пояснили основні способи боротьби з бур’яном.


Мета лекції:

– висвітлити проблему розповсюдження карантинного бур’яну – амброзії полинолистої в нашому регіоні, як біологічного об’єкту, який спричиняє тяжкі алергічні захворювання людей;

– привернути увагу громадськості до проблеми, пов`язаної з засміченням території села карантинним бур`яном;

– розглянути можливі заходи щодо ліквідації карантинного бур`яну – амброзії полинолистої в нашому населеному пункті.


Лекцію проводили:

– провідний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Валентина Михайлівна Урда;

– спеціаліст-інспектор з благоустрою Гірської сільської ради Олеся Даниїлівна Карпенко.

Маємо надію, що надана інформація буде корисною кожному, і в нашому селі ми спільними зусиллями зведемо до мінімуму негативний вплив амброзії на здоров’я людей.


Не можна стояти осторонь!

Зупинимо та знищимо амброзію разом!

Гірська сільська рада

Залишити коментар