Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Про заборону спалювання cухих рештків рослинності

ШАНОВНІ  ГОРЯНИ!

 

Гірська сільська рада та Бориспільська районна державна адміністрація Київської області попереджає про заборону спалювання сухої трави, залишків рослинності, сміття та побутових відходів з ціллю попередження пожеж!

 

  За спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до якої: "Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, фізичних осіб-підприємців - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (850-1700 грн.)".

     Неконтрольоване спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю (забруднення атмосферного повітря, зникнення рідкісних видів рослин, загибель комах тощо). При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. При горінні гуми, окрім згаданого, утворюються канцерогенна сажа та оксиди сірки, останні викликають респіраторні захворювання. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання.  

Окрім безпосередньої шкоди людському здоров’ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі: з листям згорають зимуючі корисні комахи, такі як сонечка; руйнується ґрунтовий покрив (вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми), відбувається збіднення ґрунту; знищується насіння і коріння трав’янистих рослин;пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння; у 2-4 рази зростає промерзання ґрунту. Крім того, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки; зростає загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків; погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП.

  Збережемо довкілля та чисте повітря разом!

 

З повагою

Гірська сільська рада

Залишити коментар
бесспорно-впечатляет! мемы вк
Спасибо афтуру за отличный пост. Очень внимательно прочитал, почерпнул много ценного для себя. origin access