Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Увага, виявлено борщівник Сосновського

Гірська сільська рада, направила лист на ім’я виконуючого обов’язки начальника служби автомобільних доріг у Київській області Козака В.Р. з проханням провести знищення небезпечного та отруйного бур’яну борщівника Сосновського, який росте біля зупинкового комплексу «Чубинське» та вздовж траси Київ – Харків – Довжанський.

Чим небезпечний борщівник Сосновського?

Борщівник є реальною загрозою здоров’ю, а часом і життю людини. Небезпеку представляє не тільки сік рослини, але і його пилок, запах та роса.

Сік борщівника, потрапляючи на шкіру, завдяки речовинам у своєму складі, підвищує її чутливість до ультрафіолетового випромінювання. І, як наслідок, протягом дуже короткого проміжку часу, можна отримати важкий сонячний опік аж до III ступеня. Спостерігалися випадки летального результату у дітей з численними опіками.

Небезпеку представляє не тільки сік борщівника, але і його роса. Навіть простий дотик до трави біля борщівника може викликати сильний опік. Такі пошкодження дуже довго заживають і можуть залишити після себе шрами і рубці.

Іноді опіки від контакту з рослиною проявляються  не відразу, а через якийсь час, тому виїжджаючи на природу, особливо з дітьми, огляньте уважно місце, де ви плануєте зупинитися, чи немає там небезпечної рослини.

Викликає важкі наслідки для організму і пилок борщівника, який здатний проникати навіть крізь одяг. Сік або пилок при попаданні в око може призвести до сліпоти. Вдихання пилку борщівника або ефірних масел здатне значно нашкодити дихальній системі і навіть привести до летального результату. Наслідками такого токсичного впливу є: розпухання гортані і задуху.


Особливо схильні до токсичної дії борщівника:

– люди похилого віку

– діти

– люди з низьким імунітетом

– світлошкірі блондини

– алергики

Якщо контакту з отруйною рослиною уникнути не вдалось, необхідно ТЕРМІНОВО звернутись за медичною допомогою.

Якщо Ви помітили борщівник Сосновського на території Гірської сільської ради, прохання повідомити про це інспектора з благоустрою, звернувшись до сільської ради.

Залишити коментар