Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Відбувся прийом спеціалістом управління ПФУ

21 червня 2018 року в Гірській сільській раді відбувся плановий виїзний прийом для мешканців села представником пенсійного фонду. Проводила прийом головний спеціаліст відділу призначення перерахунку виплати пенсій №1 Бориспільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Київській області Лідія Олександрівна Нікольнікова.
За словами представниці, такі прийоми управління проводить в селах району постійно. Люди переважно цікавляться: які потрібні документи, що визначають право виходу на пенсію; як перераховується пенсія, з урахуванням прожиткового мінімуму, що збільшиться з 1 липня 2018 року; про перерахунки для працюючих пенсіонерів та інше.

Одне з запитань: як можна контролювати відрахування з заробітної плати страхові внески? Як пояснила пані Лідія, це можна робити через веб-портал Пенсійного фонду України. Для цього потрібно звернутись у фонд за місцем реєстрації з заявою. Як варіант, щоб не їхати, заяву можна залишити в агентському пункті, який два роки як відкритий у Гірській сільській раді. Коли заяву розглянуть, заявнику буде передано код активації для відкриття власного кабінету. Увійшовши туди, кожен зможе побачити і трудовий стаж, і відрахування, і все це проконтролювати.

Одне з питань, яке ми озвучили Лідії Олександрівні, стосувалось трудової книжки: Що робити, якщо вона втрачена?

– В цьому випадку, наші спеціалісти все можуть перевірити в базі даних. Відлік ведеться з 01.01.2004 року. Тобто, Пенсійний фонд України має в своєму розпорядженні всі дані про громадян: місце роботи, трудовий стаж на вказану дату, відрахування внесків. Якщо особа має записи до 01.01.2004 року, тоді їй треба звернутись до тих підприємств та взяти відповідні довідки. На підставі цього відповідні дані будуть внесені в особову справі.

Нагадаємо, на сьогодні визначено, що чоловіки йдуть на пенсію в 60 років (страховий стаж 25 років). Жінки йдуть на пенсію залежно від дати народження (відповідно до таблиці).

Якщо у вас є питання, що стосуються пенсій, пенсійного віку, страхового стажу, ви можете звернутися особисто в агентський пункт що знаходиться на першому поверсі Гірської сільської ради до діловода Інни Кузьменко або зателефонувати за номером телефону: (04595) 3-65-22. Також можна звернутись у громадську приймальну Бориспільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за телефоном: (04595) 6-89-72.

Зазначимо, в четвер 21 червня 2018 року на виїзний прийом завітало вісім мешканців села Гора.
Залишити коментар