Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Інформація щодо будівництва бюветів

Інформація щодо будівництва бюветів
Болючим залишається питання щодо якості питної води для мешканців, які не мають власних свердловин та користуються централізованим водопостачанням,  адже  в даному випадку на якість води впливає зношеність водогону  в нашому населеному пункті.

У зв’язку з цим для вивчення ситуації з вирішення проблеми щодо покращення надання послуг по водопостачанню в 2017 році Гірською сільською радою було замовлено техніко-економічне обґрунтування по реконструкції систем водопостачання та водовідведення в с. Гора Бориспільського району Київської області. Кошторисна вартість реалізації даного проекту станом на серпень 2017 року складала 64,6 млн. гривень.

Розуміючи, що фінансової можливості реалізувати даний проект самостійно сільська рада не в змозі, після спілкування з жителями села та депутатами, на 69 сесії Гірської сільської ради було прийнято рішення від 26.03.2019 року № 1286-69-VII «Про затвердження сільського бюджету на 2019 рік», в якому передбачено кошти в розмірі 145 тис. грн. на проектування бюветів. Виділення коштів на проектування також  попередньо отримало схвалення виконавчим комітетом від 19.03.2019 року №45 «Про схвалення проекту сільського бюджету на 2019 рік».

Враховуючи схему розміщення існуючої системи водопостачання в селі Гора, радою було прийнято рішення від 04.12.2019 року № 1637-84-VII «Про затвердження проектно-кошторисної документації на будівництво бюветів в селі Гора Бориспільського району Київської області» в загальнодоступних місцях, а саме: по вулицях Центральна (біля  Журавля), Л. Українки (паркова зона Ошитківський), вул.Толстого (паркова зона «Сажалка») та вул.Науки (біля багатоповерхових будинків) на загальну суму 5,9 млн. гривень.

Проекти та кошторисна документація знаходились в сільській раді. Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з ними та внести свої пропозиції. Проте, за весь цей час жодних зауважень від депутатів та громади не було.

На 86 сесії Гірської сільської ради було прийняте рішення про виділення коштів на будівництво двох бюветів, які розташовані в паркових зонах на протилежних сторонах села.  

Чому дані роботи не були винесені на процедуру тендерних закупівель?
Головна причина полягає у тому, що багато важливих проектів, на які Гірська сільська рада оголошувала процедуру тендерних закупівель, досі не відбулись  з різних причин.

Враховуючи негативний досвід деяких попередніх тендерних закупівель, бюджетною комісію було рекомендовано винести на розгляд ради питання щодо заключення прямої угоди для оперативного виконання робіт.

Для ознайомлення додаємо файл з проектною документацією та самим проектом:
Завантажити файл: 1-pdf-pz-chertezhi-byuvet-lesi-ukrainki.pdf [10,22 Mb] (завантажень: 27)
Переглянути онлайн файл: 1-pdf-pz-chertezhi-byuvet-lesi-ukrainki.pdf
 
Завантажити файл: pdf-pz.kreslennya-byuvet-nauki.pdf [9,69 Mb] (завантажень: 3)
Переглянути онлайн файл: pdf-pz.kreslennya-byuvet-nauki.pdf

Завантажити файл: pdf-byuvet-centralnaya-proekt.pdf [10,16 Mb] (завантажень: 2)
Переглянути онлайн файл: pdf-byuvet-centralnaya-proekt.pdf

Завантажити файл: pdf-byuvet-tolstogo-proekt.pdf [10,49 Mb] (завантажень: 3)
Переглянути онлайн файл: pdf-byuvet-tolstogo-proekt.pdf
 

З кошторисом можна ознайомитись в примішенні сільської ради.


Залишити коментар