Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Стосовно вимоги депутата О.Карасевича про негайне надання інформації

30 січня 2020 року до Гірської сільської ради звернувся депутат О.Карасавич з усним та у подальшому письмовим зверненням про надання можливості ознайомитись із затвердженою рішенням Гірської сільської ради № 1681-85-VII проектно - кошторисною документацією на будівництво пожежного поста. Депутат, посилаючись на ст.14 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», вимагав невідкладно надати йому запитувані документи, оскільки, з його слів, він має право на невідкладний прийом як депутат місцевої ради.

Вважаємо за необхідне пояснити, що ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» (далі – Закон) розмежовує поняття прав депутата на депутатське звернення та на невідкладний прийом. Відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону депутат місцевої ради на території відповідної ради має право на невідкладний прийом посадовими особами органів місцевого самоврядування. Відповідно до ч.2 ст.14 Закону посадові особи органів місцевого самоврядування на звернення депутата надають йому інформацію. Порядок розгляду звернення депутата місцевої ради передбачений ст.13 Закону, якою визначається ( ч. 2), що органи місцевого самоврядування та їх посадові особи зобов’язані у 10-ти денний строк розглянути порушене ним питання та надати йому відповідь.

Про невідкладність розгляду звернення та надання інформації в Законі не йдеться. Саме тому на невідкладному прийомі, яким скористався депутат О.Карасевич, Гірський сільський голова та працівники сільської ради пояснили йому, що його депутатське звернення буде розглянуте у встановлені Законом строки. Підтвердження про розмежування понять прав депутата на депутатське звернення та невідкладний прийом також містяться у ч.2 ст. 11 Закону. Проте, депутат О.Карасевич, всупереч встановленим нормам, вимагав негайно надати інформацію, принижуючи працівників сільської ради, підвищуючи голос та не підбираючи слів, чим порушив основні права посадових осіб місцевого самоврядування на повагу особистої гідності, справедливе та шанобливе ставлення до себе (ст.9 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування») та правила депутатської етики, яких повинен дотримуватись відповідно до ст.8 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад».

Сьогодні відбулась презентація проекту будівництва пожежного посту, де всі охочі могли з ним ознайомились. На презентацію був запрошений керівник проектної організації, який відповів на поставлені йому питання.

Гірська сільська рада наголошує, що з бюджету села Гора не виділялись кошти на будівництво пожежного поста, тому інформація про виділення 12,5 млн. грн. на таке будівництво не відповідає дійсності. На роботи по проектуванню було виділено 400тис.грн., з який було перераховано лише передоплату в розмірі 30%.

Залишити коментар
  • Дідок Олександр Олександрович
  • 06-02-2020, 12:52
  • : 12:52
    • Подобається
    • 1
Брехня, ст.13 розписує не звернення депутата, а Депутатське Звернення
ох і юристи

Депутатське звернення - викладена в письмовій формі вимога депутата місцевої ради ..... здійснити певні дії, вжити заходів чи дати офіційне роз'яснення ....

Ст. 11 розділяє Письмове Депутатське звернення та Невідкладний прийом:  При здійсненні депутатських повноважень депутат місцевої ради має також право: 
1) на депутатське звернення, депутатський запит, депутатське запитання;
2) на невідкладний прийом;
3) вимагати усунення порушень законності і встановлення правового порядку.
Це різні повноваження, описані кожне окремо ст. 13, 14, 15

Ст. 14 не описує розгляд письмового Депутатського звернення (ст.13), а описує Невідкладний прийом, де на звернення депутата надається інформація: 2. Посадові особи місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування ... на звернення депутата місцевої ради надають йому довідкові матеріали та іншу інформацію, необхідні для здійснення депутатських повноважень.