Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Спалювати сміття, бур’яни, опале листя та гілля – заборонено!

16 жовтня в вечірній час відбувся рейд у якому взяли участь старший дільничний офіцер поліції Стельникович Микола Васильович та спеціаліст-інспектор із благоустрою Гірської сільської ради Карпенко Олеся Даниїлівна. Під час рейду було виявлено підпали городини, які були ліквідовані самими ж паліями.


Як зізналися самі ж порушники благоустрою, побачивши представника Національної Поліції та Гірської сільської ради, вони відразу зрозуміли, що причиною їх появи стало спалювання городини. Загалом, того дня було виявлено та ліквідовано три підпали сміття.


17 жовтня спеціалістом – інспектором з благоустрою Гірської сільської ради, було виявлено трьох паліїв та складено протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів. На палія, який відмовився повідомити своє прізвище було викликано поліцію.


Хочемо нагадати, що протягом дня, вулиці нашого села інспектує на наявність порушень спеціаліст – інспектор з благоустрою Гірської сільської ради.


Рейди по виявленню паліїв будуть проводитись систематично.


Наголошуємо, що на паліїв очікують значні штрафи. Для фізичних осіб сума коливається від 340 грн до 1360 грн, а для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн. Також списки порушників будуть оприлюднені на офіційному сайті Гірської сільської ради та на офіційній сторінці в Фейсбук.


Гірська сільська рада закликає, якщо ви стали свідком підпалу органічного та побутового сміття, зробіть зауваження порушникам та вимагайте від них негайно припинити спалювання задля збереження навколишнього середовища, здоров’я вашого та ваших дітей, сусідів!

Якщо на ваші зауваження не реагують, зверніться за телефоном 097-400-09-11 або телефонуйте на гарячу лінію поліції 102.


Нагадуємо, альтернативою спалювання листя є його компостування. Це безпечно та не шкодить здоров’ю людей та довкіллю.


Більше інформації, про те, що таке компост, із чого його виготовляють та про правила виготовлення компосту можна дізнатись за посиланням: https://ecoburougcc.org.ua/download/doc/pdi2.pdf.


Гірська сільська рада всіма можливими засобами сприяє мінімізації випадків спалювання – шляхом систематичної організації безкоштовного вивезення та утилізації органічного сміття.


Збережемо довкілля та чисте повітря разом!

З повагою Гірська сільська рада

Залишити коментар