Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Чому зупинки громадського транспорту не понад 50 метрів, а по 30

На останній сесії з голосу депутата О.Карасевича було внесене питання про те, щоб зобов'язати ТОВ Інжтрансбуд виправити недоліки, усунути порушення та відхилення від проекту. Мається на увазі, щоб ця компанія почала робити зупинки, відповідно до проекту. Адже в ньому зазначено, що довжина зупинок громадського транспорту понад 50 метрів, а роблять по 30-ть.


На сесії Роман Дмитрів все грунтовно пояснив, але його не почули. Тому своє пояснення голова Гірської сільської ради вирішив оприлюднити для всієї громади ще раз.


– 2 жовтня 2018 року в Гірську сільську раду надійшов лист від ТОВ Інжтрансбуд, де вони пояснюють, що під час обстеження будівельних майданчиків були виявлені лінії електропередач, перенесення яких призведе до збільшення вартості робіт. І в цьому ж листі вони просять відкоригувати проектно-кошторисну документацію. Щоб вирішити це питання, на місце будівництва виїхали представники апарату сільської ради, представник технагляду, проектант. Була проведена спільна нарада, в результаті якої ми прийшли до спільної думки, щоб треба зменшувати довжину зупинок. 9 жовтня був складений акт про зміну проектних рішень, підписаний усіма сторонами. У результаті ми досягли того, що вартість робіт зменшиться приблизно на 30% від суми (економії близько 900 тис.грн), а зупинки, відповідно до змінених проектів, відповідають нормам ДБН та пройшли погодження. Тому, на мою думку, рішення депутатів від «Єдності» є неправомірним і на нього я накладатиму вето.


Лист Інжтрансбуд
Завантажити файл: list-nzhtransbud.pdf [89,23 Kb] (завантажень: 23)
Переглянути онлайн файл: list-nzhtransbud.pdf
 


Акт зміни проектних рішень
Завантажити файл: akt-zmni-proektnih-rshen.pdf [151,04 Kb] (завантажень: 22)
Переглянути онлайн файл: akt-zmni-proektnih-rshen.pdf
 
Залишити коментар
Дякую за коментар. Та прошу перевірити виконання робіт біля КХ Кантрі Хаус. Вони виконані так, що створюють аварійну ситуацію пішоходами:
1. Зупинка в бік Києва - закінчується рівно на пішохідному переході. Пішоходам немає місця завершити перехід оббабіч дороги. Кінець переходу впирається в бордюр зупинки.
Що є абсолютно не логічним Щоб виправити, треба всього на два метри розширити зупинку.
2. Зупинка в бік Ревного - зобов'язує людей, які вийшли з автобусу, виходити на проїжджу частину і йти по швидкісній трасі. Адже там не залишили місця для узбіччя. Замість узбіччя там закінчення зупинки.
Щоб виправити - треба розширити зупинку на 3-4 метри.
Висновок: зупинки продумані технічно, але не практично до місця розташування.
Такий стан є в першу чергу створює аварійну ситуацію кожного дня, по друге - не зручним
для жителів.
  • Олександр
  • 03-11-2018, 23:08
  • : 23:08
    • Подобається
    • 0
Антоніна голова сільради не є замовником, і не може впливати на проектні роботи, вносити зміни до проекту тощо. Питання до тендерного комітету та ради, якій ТК підпорядкований