Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Компроміси 66 сесії сільської ради або Як у Горі бюджет приймали

21 грудня 2018 року відбулось пленарне засідання чергової 66 сесії Гірської сільської ради. На порядку денному важливі для села питання: прийняття бюджету на 2019 рік, робота в напрямку створення об’єднання територіальної громади (ОТГ), затвердження кошторисної документації на капітальний ремонт ДНЗ «Берізка» та інші. Попри те, що всі питання були проговорені на комісіях, проекти рішень обговорювались подовгу. Адже в депутатської групи «Єдність» знаходились свої зауваження по кожному, а по деяким питанням вони надавали свої проекти рішень за які пропонували проголосувати. Тут треба віддати належне голові Гірської сільської ради Роману Дмитріву, який ставив на розгляд обидві редакції деяких рішень: одні – обговорені на комісіях, висвітлені на сайті сільської ради; другі – принесені «Єдністю» на сесію в день голосування.


На сесію прийшло чимало людей. Перш за все прийшли ті, хто переймається капітальним ремонтом дитячого садочку. Це питання неодноразово піднімалось і на комісіях, і в сесійній залі, але попри спротив та незгоду деяких депутатів нарешті вдалося прийняти рішення та затвердити кошторисну документацію по капітальному ремонту ДНЗ «Берізка» в сумі 18563,011 тис.грн.


Під час розгляду питання про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до складу спільної робочої групи виникали питання на які відповідали присутні фахівці – керівник відділу освіти програм Інституту політичної освіти Олександр Солонтай та директор Київського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов. Після роз’яснень депутати одноголосно проголосували за те, щоб делегувати сільського голову Р.Дмитріва та Н.Лютікову до складу робочої групи з ОТГ.


Одна з підтриманих депутатами ініціатив – створення робочої групи щодо вивчення питання оренди приміщення в з ДП «Центральна лабораторія якості води та ґрунтів» інституту водних проблем і меліорації НААН під Будинок творчості. Вони мають оглянути приміщення та скласти звіт, відповідно до якого прийматимуть рішення про об’єми ремонтних робіт.


Окреме питання – це виділення коштів на проміжні вибори депутата в одномандатному виборчому окрузі №22. Там, як знаєте був відкликаний депутат. Гірською сільської територіальної виборчою комісією був поданий кошторис більш як на 178 тисяч гривень, що викликало критику зі сторони депутатів. Перше, на що вони звернули увагу, що сума вказана, а куди будуть витрачені кошти не зазначено. Друге – іде суд, оскільки депутат Є. Степаненко оскаржує рішення СТВК про його відкликання. Як результат, рішення не прийнято.


Не підтримали депутати і рішення про затвердження сільського бюджету на 2019 рік у двох редакціях. За редакцію, запропоновану сільською радою, проголосувало 11 депутатів. За редакцію, запропоновану депутатом Карасевичем О.В., проголосувало 6 депутатів.


Після таких результатів депутат В. Чайка вніс пропозицію зробити перерву, щоб усе обговорити та знайти компроміс. Голова Р.Дмитрів пристав на пропозицію, але й після перерви депутати не змогли проголосувати за бюджет. Власне на цьому чергова 66 сесія Гірської сільської ради була закрита.


Повертаючись до бюджету варто сказати, що це питання могли вирішити 24 грудня 2018 року, оскільки голова Гірської сільської ради оприлюднив розпорядження про скликання позачергової сесії. Щоправда, вона так і не відбулась. До кінця року залишилось не так уже й багато часу, тому депутати мають знайти компроміс та в решті решт прийняти сільський бюджет на 2019 рік. Інакше важко буде передбачити наслідки для громади села Гора.

Залишити коментар