Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Як дізнатись, чи сплачує роботодавець за вас внески

Раніше, щоб отримати інформацію про сплачені за вас страхові внески, треба було особисто звертатись до будь-якого представництва Пенсійного фонду України. На сьогодні цю процедуру спростили. Тепер потрібно лише один раз звернутись до органу Пенсійного фонду за місцем проживання, щоб зареєструватись на ВЕБ-порталі ПФУ.


Зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, кожна застрахована особа може щомісяця отримувати на свою електронну адресу виписку з системи персоніфікованого обліку. Там буде перелік страхувальників, які подавали щодо вас відомості в систему персоніфікації, вказано суму заробітку, з якої сплачено страхові внески, кількість днів для стажу, відмітки про сплату пенсійного (єдиного) внеску; відомості про спеціальний (пільговий) стаж. Маючи на руках такі дані, ви зможете контролювати як роботодавець сплачує за вас єдиний внески і, в разі потреби, звернутися до роботодавця з претензіями.


Якщо зареєструється пенсіонер, він зможе регулярно діставати відомості з власної пенсійної справи. Там буде вказано вид та суму призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; назву закону, згідно з яким призначено пенсію тощо.


Уся індивідуальна інформація, зокрема і персональні дані, що містяться в Держреєстрі, є конфіденційними і не підлягають розголошенню. Підписуючи заяву про реєстрацію, особа дає згоду на отримання такої інформації засобами веб-порталу відповідно до Закону України «Про захист персональних даних». Стороння людина не зможе скористатися даними, які отримуватиме заявник.


Крім того, на порталі є довідкова інформація: від текстів законодавчих актів до графіку прийому керівництва Пенсійного фонду й адрес управлінь ПФУ в областях. Громадяни й застраховані особи, наприклад, зможуть довідатися про умови, порядок призначення, перерахунку та виплати пенсій тощо. Також наведено зразки бланків, заяв, документів, які можна буде роздрукувати й уже заповненими принести до управління ПФУ.


Також кожен зареєстрований користувач через портал зможе подати запит до управління ПФУ для підготовки довідок, інших документів у паперовому вигляді, записатися на прийом до керівника чи відповідальної особи управління Фонду тощо.


Для реєстрації на веб-порталі необхідно прийти до управління Пенсійного фонду за місцем проживання та оформити відповідну заяву. При собі треба мати паспорт та ідентифікаційний код.


Після цього видається розписка про одержання заяви та реєстраційний код, який потрібний для реєстрації на веб-порталі. Зайшовши на веб-портал ПФУ за адресою: portal.pfu.gov.ua, вибравши пункт меню «Реєстрація на порталі», потрібно буде заповнити реєстраційну форму, вибравши логін і пароль. Далі на електронну адресу надійде лист, потрібний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження з веб-порталу надійде повідомлення про успішне закінчення реєстрації.


За роз’ясненнями в цьому питанні також можна звернутися до Бориспільського управління Пенсійного фонду України за телефонами: 6-09-76, 6-89-72.


За інформацією Бориспільського управління Пенсійного фонду України

Залишити коментар