Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Підприємці мають сплатити єдиний страховий внесок

Фізичні особи – підприємці, які мають юридичну адресу в с.Гора і провадять незалежну професійну діяльність, мають дотримуватись вимог законодавства в частині сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та врахування періодів їх роботи до страхового стажу.

Нагадуємо, з 01.01.17 р. фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність y paзі якщо такими платниками не отримано прибуток у звітному році або окремому місяці звітного року, мають самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленого Законом №2464 («Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»). При цьому сума внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (у 2018 р.  819,06 грн на місяць).

Фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування самостійно визначають базу нарахування, але вона має бути не більша максимальної величини бази нарахування єдиного внеску і не менша за розмір мінімального страхового внеску

Якщо сума нарахованих страхових внесків менша за мінімальний рівень, страховий стаж становитиме неповний місяць і обчислюється пропорційно нарахованим внескам.

У разі заборгованості з єдиного внеску, неподання звітності у вашій індивідуальній відомості про застраховану особу буде відсутня інформація про страховий стаж, особа не зможе отримати всі соціальні виплати – в тому числі пенсії – в повному обсязі.

Для отримання інформації щодо своїх персональних даних, вам потрібно звернутись до органів Пенсійного фонду за місцем реєстрації або на веб-портал Пенсійного фонду України.

Бориспільське об’єднане управління ПФУ

Залишити коментар