Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Про відповідальність власників собак

Дуже часто в селі Гора Бориспільського району можна зустріти собак різних порід та розмірів із ошийниками, які або втекли від господарів, або господарі відпустили їх на самостійний вигул.


Що таке самостійний вигул?

Це такий спосіб утримання тварини, при якому собака регулярно проводить час на вулиці без нагляду господаря. Тварина при цьому домашня, але бездоглядна.


Господарі, які допускають самостійний вигул, пояснюють свою позицію тим, що нібито прагнуть зробити краще тварині: забезпечити йому повноцінне здорове життя, відчуття свободи. Але це тільки виправдання. Господар тварини намагається полегшити своє власне життя. Переслідуючи уявні благі наміри про збільшення часу вигулу, залишаючи тварину сам на сам, господарі найчастіше прирікають його на вірну загибель.


ПАМ’ЯТАЙТЕ, ваші тварини можуть стати причиною конфліктів і невдоволення людей. Шум, «собачі весілля», неприбрані екскременти на узбіччях доріг, доріжках, тротуарах – причини сварок із сусідами та перехожими. Не кажучи вже про те, якщо ваша собака заподіє шкоду людині (вкусить, зіпсує майно) – відповідальність за її дії будете нести господар.


Якщо ваш вихованець рветься на вулицю на «собачі весілля – стерилізуйте його або посильте нагляд за твариною.


Заводячи собі тварину, власник бере на себе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за неї. Собака на вільному вигулі – це безвідповідальність господарів.

Самостійний вигул собак не тільки небезпечний, він суперечить існуючому законодавству України і за це передбачені ШТРАФИ!


Враховуючи вищевикладене, Гірська сільська рада просить всіх громадян дотримуватись «Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах». У жодному разі не випускати собак самостійно гуляти по населеному пункту!


Зробимо наше село безпечним та комфортним для проживання разом!

Залишити коментар