Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Про перебіг останньої сесії Гірської сільської ради 2019 року


30 та 31 грудня 2019 року відбулися пленарні засідання Гірської сільської ради. Напередодні нового року бюджет села 2020 року було прийнято!

30 грудня відбулося перше пленарне засідання 85-ї сесії. На жаль, провести його в повній мірі не вдалося. Під час затвердження бюджету на наступний 2020 рік депутат Олександр Карасевич звинуватив сільського голову Романа Дмитріва у невідповідності формування бюджету. За його словами, головний фінансовий документ села було написано від руки та без проведення відповідних підрахунків. Важливо відзначити, що проект бюджету заздалегідь пройшов схвалення виконкому та бюджнтної комісії. Натомість, як переконував Карасевич, він буде голосувати «ЗА» лише через передбачувані 25 млн грн на будівництво нової школи. Наперекір своїм словам, наданої обіцянки Олександр Карасевич не дотримався, як і його колега Кульчицький.

На прохання депутатів сільський голова оголосив перерву.

31 грудня 2019 року відбулось друге пленарне засідання. Від самого початку стало зрозуміло, що сесія буде «гарячою». Старанна підготовка до неї з боку активістів та заздалегідь обдумані провокативні дії в подальшому змусили голову викликати поліцію.

Пленарне засідання розпочалося із «подарунка» сільському голові в вигляді сміттєвого пакунку від жителя Гори Владислава Онищенка. Великий мішок був наповнений листівками з інформацією про місцеву жительку. Звинувачуючи Романа Дмитріва в замовленні фейкових листівок, пан Владислав не підбирав слів у висловлюваннях та отримав підтримку з боку заздалегідь підготовлених осіб. Провокуючи оточуючих, не реагуючи на зауваження та перебиваючи сільського голову, група активістів робила все, аби зірвати сесійне засідання. Агресивно налаштовані особи намагалися висловити власну думку, звинувачуючи Романа Дмитріва у чотирирічній бездіяльності та неспроможності виконувати обов’язки голови села. Традиційні стуки кулаками по столу та систематичні вимкнення світла з боку депутата Карасевича, хаос в залі засідань та зухвальство окремих осіб змусили сільського голову викликати патрульну поліцію. 

Надалі сесійне засідання продовжилося в присутності поліцейських. Депутати Карасевич та Кульчицький  по земельних питаннях голосували вибірково. 

«Чи зробив я щось на благо села за ці роки? Це вирішувати лише виборцям. На щастя бюджет Гори прийнято вчасно — це дасть змогу розвивати село від самого початку року. Тепер ми зможемо вчасно оголошувати тендери та проводити  благоустрій населеного пункту. Я завжди дію в інтересах громади. Звісно, що хороший результат влади для опозиції є мінусом. Тож не дивно, що громадівці намагаються будь-яким чином перешкоджати. Шкода, що через політичну боротьбу ми втрачаємо можливість зробити максимум для розвитку нашого села» — висловися про ситуацію, яка виникла наприкінці року голова села Роман Дмитрів. 

Не зважаючи на чималу кількість негативу за останні дні сільський голова Роман Дмитрів вітає усіх горян із наступаючим Новим роком та бажає впевненості в кожному наступному дні, терпіння до оточуючих та справжньої людської поваги. 

Поіменне голосування та рішення І пленарного засідання 85 сесії від 30.12.2019 року

http://www.gora-rada.info/silrada/rshennya-sesy-7-sklikannya/1985-pomenne-golosuvannya-ta-rshennya-plenarnogo-zasdannya-85-sesyi.html​​​

Поіменне голосування та рішення ІІ пленарного засідання 85 сесії від 31.12.2019 року

http://www.gora-rada.info/silrada/rshennya-sesy-7-sklikannya/1987-pomenne-golosuvannya-ta-rshennya-plenarnogo-zasdannya-85-sesyi-vd-31122019-roku.html​​​
Залишити коментар