Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Депутати Бориспільської райради провели 24 сесію

У четвер 18 жовтня цього року в актовій залі Бориспільської райдержадміністрації відбулось пленарне засідання 24 сесії районної ради. Адміністрацію представляли заступники голови Руслан Садовський та Сергій Білецький. Головував на сесії Владислав Байчас, разом із першим заступником голови райради Іваном Недогибченком. Із 34 депутатів зареєструвалось 28-м. Кворум був. Розглядали фінансові питання, як іде підготовка до опалювального сезону та й до зими, голосували за зміни до програм. Одне з ключових питань – прийняття до комунальної власності недобудованих очисних споруд. Проголосувавши за це питання, депутати одним махом вирішили б питання щодо розвитку інфраструктури села Гора. Це стосується будівництва школи, садочка, багатоповерхівок, об’єктів промисловості.


Першим питанням сесії було «Про стан готовності об’єктів житлово-комунального комплексу до роботи в осінньо-зимовий період». За словами доповідачки – начальника управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталії Паніної – ситуація контрольована, підготовчі роботи ідуть відповідно до графіків. Тобто, опалювальний сезон розрочнуть підготовлені. При цьому депутат Микола Кононенко відзначив, що ТОВ «Укртепло Київ», яке надає послуги в районі з опалення шкіл, садочків і не тільки, переживає не найкращі дні, тому можуть виникнути проблеми і на це варто звернути увагу.

Щодо очистки доріг від снігу в населених пунктах та поза їхніми межами, цим питанням поцікавився депутат Микола Мороз. На це йому пояснили, що мають дві снігоочисні машини, ще одну закуповують, тому їх надаватимуть у разі необхідності, особливо, коли дороги заметені поза межами населених пунктів.


Нагадаємо, нещодавно для потреб КП «Горянин» придбали КДМ, яка технічно може чистити дороги від снігу. Більше про машину ТУТ.


Наступне проголосоване питання – затвердження Програми впровадження медичного страхування працівників бюджетної сфери. Тобто, якщо ви тут працюєте, з районного бюджету виділять кошти і застрахують ваше здоров’я та життя. Бюджетними галузями визнали: Освіту, Медицину, ЖКГ і КП, Соцзахист, Культуру, Спорт. Платіж за одного працівника коливається від 100 до 300 гривень на місяць, а таких працівників на сьогодні в районі – 4 169 осіб. Була пропозиція від депутата Віталія Гордієнка, щоб монетизувати страхування – щоб кожен сам обирав собі компанію, – але пропозицію не підтримали.


Також на сесії внесли зміни в програму «Турбота», доповнивши одним пунктом. Проголосувавши за зміни, депутати надали дозвіл виділяти кошти на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у віці до 18 років; рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї або одному дитячому будинку сімейного типу, до досягнення ними 18-річчя; батьків вихователів дитячих будинків сімейного типу. Як пояснили, це дасть можливість фінансувати проїзд одного дорослого для супроводу дитини.


Що варто знати, депутати затвердили Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу освіти. Таким чином, якщо десь вивільниться посада директора школи чи дитячого садочку, щоб очолити заклад потрібно буде проходити конкурс. До слова, на сесії депутати проголосували (була необхідність проведення голосування по цим питанням) за звільнення директора Іванківської ЗОШ та директорів Процівської школи та дитячого садочка. На їхні місця вже прийматимуть після конкурсу.


Щодо питання про взяття на баланс недобудованих каналізаційних споруд, що розташовані в межах Глибоцької сільської ради, перед голосування присутнім депутатам пояснили про недобудований об’єкт і про перспективи. Так, готовність споруд складає 70-80%. Влада Борисполя відмовилась собі його забирати. Представниками райдержадміністрації півроку проводився аналіз можливих ризиків та перспективи, якщо об’єкт взяти собі на баланс, тільки після цього було вирішено винести це питання на розгляд депутатів, щоб ті дали згоду. Як пояснили, прийнявши об’єкт і добудувавши його, район зможе розвивати інфраструктуру, перш за все навколишніх сіл: Глибокого, Гори, Олександрівки і не тільки.


Втім, депутатів це не переконало. Лише 16-ро «за», всі інші – «проти», «утримався», «не голосував». Рішення не прийняте.


Наперед можна зробити припущення, в разі якщо цей об’єкт дійсно вартий того, щоб його взяти собі на баланс, це питання можуть повторно винести на розгляд Бориспільської районної ради.

Залишити коментар