Наші контакти

(04595) 3-65-22

Пн - Чт: 8:00 - 17:00
П’ятниця: 8:00 - 15:45

Сторінки у соцмережах

silrada_gora@ukr.net

 

Село відвідала дослідниця історичної минувщини Бориспільщини

13 липня 2018 року село Гора відвідала дослідниця історичної минувщини Бориспільщини письменниця Валентина Стрілько-Тютюн. Спершу вона завітала в Гірську сільську раду та подарувала голові ради та секретарю по одному примірнику своєї книги «Грона українських повстань», присвячену антибільшовицькому спротиву на Бориспільщині в 1917-1932 роках. Після цього, в супроводі працівниці сільської ради Раїси Бондарчук навідалась до старожилів села, щоб розпитати їх про трагічний для українців період – Голодомор у післявоєнний період 1946-1947 роках. Як пояснила письменниця, зараз вона збирає матеріали для своєї наступної книги про Бориспільщину, до якої будуть включені спогади про той період.
Нагадаємо, Валентина Стрілько-Тютюн народилась у селі Вишеньки, Бориспільського району. Працювала вчителем, а потім директором Гнідинської середньої школи. Авторка перших в Україні підручників із етики для початкових класів; має близько ста публікацій про проблеми освіти в Україні; видала декілька книг, присвячених історії Бориспільщини. Нині вона є президентом Міжнародного фонду ім. Я.Мудрого.
За багаторічну сподвижницьку роботу в ім’я України та активну благодійну і громадську діяльність удостоєна премій Ліги українських меценатів ім. Є. Чикаленка, ім. Д.Никитченка, а також відзначена Міжнародною премією «Тріумф», нагороджена орденом Христа Спасителя.
Залишити коментар